Glutenfria kokoskakor med mjölkchoklad-gömma

De senaste dagarna har vi verkligen haft sommarlovs-feeling här hemma. Det är så härligt att ta vara på ledigheten och umgås så mycket som möjligt med barnen för jag vet med mig hur mycket jag saknar detta när förskoleterminen och vardagen drar igång igen. Varje dag har vi gått ut direkt efter frukosten och sedan lekt, promenerat, plockat blommor och ätit lunch ute.
 
Lite fika har såklart också fått följa med och småkakor är nog det allra smidigaste alternativet. Perfekt att bara lägga i en lufttät burk och ta med sig ut på äventyr. De glutenfria godingarna som ni ser på bilden ovan passar perfekt för det här ändamålet. De innehåller ynka tre ingredienser och är riktigt enkla att göra. Det går såklart att utesluta mjölkchokladen men jag tycker att det är så himla härligt att få en överraskning när man tar en tugga av en kaka som inte ser ut att vara mycket för världen. Vill du ha lite mer vuxna smaker går det perfekt att byta ut mjölkchokladen till mörk choklad.
 
Receptet räcker till ca 25 stycken glutenfria kokoskakor med mjölkchokladgömma.
 
Ingredienser:
400 g kokosflingor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 stycken rutor mjölkchoklad, 7-10 g/styck. Kontrollera i innehållsförteckningen att chokladen inte innehåller spår av gluten.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Blanda ihop kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke.
3. Låt smeten stå i ca 10 minuter.
4. För att fylla en kaka med mjölkchoklad tar du ca 0,5 dl smet och trycker ut till en rund platta i handen. Lägg en ruta mjölkchoklad i mitten på plattan och vik över smeten på kanterna runt chokladrutan. Rulla ihop till en boll och var noga med att chokladen inte syns. Lägg kakan på bakplåtspappret och platta till lite lätt med två fingrar.
5. Kakorna sväller knappt i ugnen så det är inte så noga med att ha mycket mellanrum mellan kakorna på plåten.
6. Grädda kokoskakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt innan servering.
 
Dessa kakor förvarar du bäst mörkt och i rumstemperatur i en lufttät burk. Hållbarheten är ca 1 vecka men det går såklart bra att frysa in en längre tid.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Äppeltårta i glas
Tunna chokladpannkakor
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Powered by Jasper Roberts - Blog