Glasspaj med hallonswirl

Det här med att fatta beslut är redan knepigt som det är när valet står mellan två fantastiska saker. Särskilt när det kommer till fikat en sommardag och man inte kan bestämma sig för om man ska svalka sig med en krämig glass eller stilla suget efter en ljuvlig paj. Jag kan glädja er med att ni inte längre kommer att behöva välja bort någon av dem. Baka en glass-paj så är fikastunden (och resten av dagen) räddad!
Som vanligt så behöver du ingen glassmaskin för att göra mitt recept på glassfyllningen till den här pajen. Inte bara för att jag inte äger någon glassmaskin för tillfället haha men också för att det är såå enkelt att göra utan. Två ingredienser som vispas ihop, swirla ner lite av min drömgoda halloncurd och du är good to go!
I vanliga fall kan jag dra mig lite för att baka desserter som innehåller glass just för att man då behöver vara så himla snabb med att dekorera, servera och äta. Annars får man ju bara äta glass-sås! Den här glassfyllningen är dock lite mer av det tålmodigare slaget. Jag lät den stå ute för att testa hur lång tid det skulle ta innan den blev rinnig och den klarar sig upp till 30 minuter i mitt kök som är ganska varmt nu under sommaren.
 
Det här receptet bakade jag i en rund pajform med löstagbara kanter med diameter på 20 cm vilket ger ca 6-8 portioner.
 
Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg.
6. Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller den med glass.
 
Ingredienser (glass med hallonswirl):
1,5 dl vispgrädde
1/2 burk kondenserad sötad mjölk à 397g
3 msk halloncurd
 
färska bär och färsk mynta till dekoration
 
Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills den fördelat sig jämnt i grädden.
3. Häll upp smeten i pajskalet.
4. Klicka ner halloncurden i fyllningen. Med hjälp av en kniv, tandpetare eller grillspett kan du skapa något fint mönster genom att dra den mellan klickarna med halloncurd i fyllningen.
5. Låt pajen stå i frysen i minst 6 h innan dekoration och servering


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Brownie cookies med center-gömma
Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer
Fudge brownie med kakdeg
#1 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Mums vad gott! :)

#2 - Bella

Vilken fantastisk fin paj! Du är verkligen duktig :)

Svar: Tack :)
Camilla