Vegetarisk korvgryta med vita bönor

Det här receptet är i samarbete med mat.se
 
Ett litet vegetariskt middagstips från mig såhär en torsdag. Det är sällan jag hinner få den mat jag lagar på bild innan alla tagit med sig matlåda till jobb och skola men idag så! En riktigt god och mättande vegetarisk korvgryta med vita bönor fick det blir till dagens lunch.
 
Det här receptet är perfekt för dig som vill dra ner på matkostnaderna. Det räcker till många personer (8 för att vara exakt och kostar endast 16 kr per portion. Alla ingredienser finns att handla hos mat.se. Handlar du dessutom med min rabattkod KITCHEN så blir det ännu billigare. Då får du 150 kr rabatt när du handlar för minst 500 kr, oavsett om du är en ny eller befintlig kund :) Hur bra?
 
Psst...På söndag kommer mat.se att ha en tävling på sin instagram: @matpunktse där du kan vinna matpengar för en hel månad! Så se till att följa dem där för att hålla dig uppdaterad och inte missa tävlingen!
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g soja chorizo
5 dl grönsaksbuljong
800 g passerade tomater
0,5 dl tomatpuré
salt och peppar
1 stor morot
4 dl vita kokta bönor
 
matyoghurt, finhackad persilja och ris/bulgur till servering.
 
Gör såhär:
1. Finhacka gul lök och vitlök.
2. Skala moroten och skär i mindre bitar.
3. Stek lök och vitlök mjuka i olivoljan på medelvärme i en kastrull.
4. Tillsätt korven och fortsätt steka tills den fått en lite gyllene färg.
5. Ha sedan i grönsaksbuljong, passerade tomater, tomatpuré, salt, peppar och morot. Låt puttra på låg värme tills korven börjat svälla.
6. Ha till sist i vita bönor


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma