Semmelkladdkaka
En bild på en bit av en semmelkladdkaka med vispgrädde och rostade mandelflarn.
Det är fortfarande många dagar kvar till fettisdagen men jag har redan hunnit baka en hel del semlor. Allt från prinsess-semla till muffla. Dagens semmelrecept måste jag helt klart få utnämna till min favorit hittills - semmelkladdkaka.
En bild på en bit av en semmelkladdkaka med vispgrädde och rostade mandelflarn som någon tagit en tugga av.
Den här godingen består av en kladdkaka med mandelmassa och rikligt med kardemumma, toppad med vispad grädde och mandelflarn. Hade det inte varit för att jag ska bjuda goda vänner på den så skulle hela kladdkakan varit uppäten för länge sen av ingen mindre än mig själv haha!
En närbild av en semmelkladdkaka där man ser kladdkakan, toppad med vispad grädde och rostade mandelflarn.
Jag bakade denna i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm och det ger ungefär 6-8 bitar.
 
Ingredienser:
150 g smör
100 g grovt riven mandelmassa
2 tsk malen kardemumma
2,5 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver eller 1,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Garnering:
2-3 dl vispad grädde
1 dl rostade mandelflarn
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och lägg i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
4. Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn.
#2 - Fanny Ståhl

Kanske skulle överraska min sambo i helgen, han älskar ju allt med mandelmassa. Ser ju så himla gott ut!

#3 - Moa

Bra inlägg!

#4 - Rebecca

vilken rolig kombination!

#5 - Vicky

Den här såg så sjukt god ut! Måste testa!

Matklubbens Topplista mytasteswe.com