Det är ju inte riktigt semmeltider än men jag kan inte låta bli att sukta efter kombinationen kardemumma, mandelmassa och grädde! För en lite mindre mastigare variant, kombinerade jag denna härliga smakkombination i en härlig cupcake istället. Så...himla...gott!
De här semmelcupcaksen är verkligen försvinnande goda och passar också perfekt att göra som mini-cupcakes för ett mumsbitsformat. Som muffins-bas använde jag samma grundrecept som till mina Chai Cupcakes men ersatte kryddorna med klassiska semmelkryddor.
Receptet räcker till 10 stycken medelstora cupcakes eller 20 små.
 
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
1 dl mjölk
2 krm kardemumma
2 krm äkta vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Fyllning/topping: 100 g mandelmassa (fint riven och blandad med ca 1 msk mjölk för spritsbar konsistens) vispgrädde, florsocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 10 muffinsformar i en muffinsplåt..
2. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
3. Ha sedan i mjölk, kardemumma och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
4. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
5. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6. Skär ut ett triangel-lock medans de fortfarande är varma och låt sedan svalna helt innan du fyller det lilla hålet som blir med mandelmassa och toppar med vispgrädde och florsocker.