Salted caramel & popcorn cheesecake
Dagens bakning blev dena ljuvliga cheesecake med salt karamell och popcorn. Inspirationen är hämtad från grymma Cookies & Sweets no bake salted caramel and popcorn cheesecake. Se till att kolla in hennes underbara bakblogg om ni inte redan gjort det!
Och någon sa till mig att det är popcornets dag idag. Det hade jag ingen aning om när jag bakade den här cheesecake:n. Ett perfekt sammanträffande. Receptet bakade jag i en form med diameter på 20 cm och ger ca 8 bitar.
 
Några tips från en cheesecake-älskare till en annan som kommer hjälpa dig att få den PERFEKTA cheesecaken:
1. Lägg lite vatten i en djup ugnsplåt och ställ den längst ner i ugnen när du gräddar din cheesecake. Detta kommer ta din krämiga cheesecake till en helt ny nivå!
2. Ordentligt mixade digestivekex är A och O för en bra botten. Slarva inte utan krosa dem, helst i matberedare eller mixer, tills du får ett riktigt fint smul.
3. Ta det lugnt med vispandet och blandandet. Om inget annat anges, blanda och vispa bara så att ingredienserna precis gått ihop. Annars riskerar du att få en tråkig konsistens på din cheesecake.
 
Ingredienser:
14 digestivekex
100 g smör
600 g naturell färskost
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl yoghurt (gärna med smak av vanilj)
2 msk dulche de leche
1 ägg
1 äggula
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
popcorn till garnering

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i en form med avtagbara kanter.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
4. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
5. Tillsätt därefter vaniljpulver och vetemjöl. Vispa ihop, tillsätt dulche de leche och vispa lite till.
6. Vispa till slut ner äggula och ägg, en i taget.
7. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare ca 1h.
8. Låt cheesecake svalna helt, helst i kylskåpet över natten, innan du dekorerar den.
9. För att göra kolasåsen kokar du upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull under omrörning i ca 10 minuter.
10. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat till sig. Blanda med jämna mellanrum.
11. Häll kolasåsen över cheesecake:n och låt den ringla fint över kanten. Garnera med popcorn innan kolasåsen hunnit stelna så att de fäster fint.
#1 - Amanda Jona [SPONTAN]

Men alltså jag smäller av, hur gott såg inte det där ut att vara då???

Matklubbens Topplista mytasteswe.com