Kärlekspavlova
Våren, solen och värmen får gärna ta och göra entré nu känner jag. Är lite trött på det kalla, gråa och mörka. Tills dess får jag låta våren visa sig i mina bakverk. Som den här hjärtformade kärleksplavlovan med vaniljkräm, toppad med frukt och bär. Riktigt fräscht och gott!
Pavlovan är verkligen en smidig bakelse. Man kan smaksätta och fylla med i princip vad somhelst. Själv älskar jag att kontra det söta marängskalet med en syrlig fyllning. Kör jag inte på lemon curd, utan vaniljkräm som i det här fallet, brukar jag se till att riva ner lite citronskal för en bra balans.
Receptet räcker till ca 8 stycken medelstora hjärtpavlova.
 
Ingredienser:
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
ev. rosa pasta- eller pulverfärg
1 msk maizena

1 sats vaniljkräm med lite rivet citronskal i efter att den svalnat.

valfri frukt och bär till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Tillsätt därefter strösocker och citronsaft och fortsätt vispa tills du får en glansig marängsmet. Vill du färga dina pavlovas ska du passa på att göra det i detta steg och vispa tills du får en jämn färg.
4. Blanda försiktigt ner maizenan.
5. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Det är viktigt att du spritsar så att de får en kant så att du kan fylla dem sen.
6. Grädda dina pavlova i mitten av ugnen i ca 15 minuter för att sedan sänka ugnsvärmen till 100 grader och grädda dem i ytterligare 30 minuter. Låt dem svalna på plåten helt innan du fyller och garnerar.
7. Kan serveras och ätas direkt!

 
Matklubbens Topplista mytasteswe.com