Hjärtliga jordgubb- och chokladcupcakes
Häromdagen fick jag hem en massa fina cupcakeformar och strössel från de grymma tjejerna på My Perfect Day och det här blev resultatet av första bakningen! Saftiga chokladcupcakes, toppade med en fluffig jordgubbsfrosting i romantiskt stuk.
Det hjärtformade strösslet i rött, rosa och vit var ju bara föööör gulligt och matchade jättefint med cupcake-formarna. Vill typ dekorera alla mina bakverk med det! Jag garnerade också med chokladdoppade jordgubbar. Det gör du enkelt genom att dela jordgubbarna i fyra klyftor (du kan doppa dem hela också). Skölj av dem noga och torka med hushållspapper tills de blir helt torra. Ställ dem sedan på en brikca och in i frysen i ca 15 minuter innan du doppar dem i smält, avsvalnad choklad. Jag valde att sätta på dem på frostingen när chokladen fortfarande inte stelnat helt så att de fäste bra på cupcaken.
Jag kör nästan alltid på samma chokladmuffin när jag gör chokladcupcakes och det är helt enkelt för att den blir helt perfekt. Sådär saftig och bara smälter i munnen. Frostingen är denna gång en smörkräm men den här gången testade jag att minska på smöret för en lättare smak och det blev riktigt bra! Den behöver vispas mycket längre än de andra smörkrämerna jag har gjort innan man får den där fluffigheten men det är helt klart värt det!
 
Receptet räcker till 12 stycken.
 
Ingredienser (muffins):
75 g smör
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och ströocker, och sikta ner i smörblandningen.
6. Vispa till en slät smet och fyll dina muffinsformar med 2/3 smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
8. Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.

Ingredienser (jordgubbsfrosting):
2 stora äggvitor
100 g strösocker
100 g rumsvarmt, mjukt smör
ca 50 g jordgubbspuré
 
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål. Tillsätt strösockret och vispa försiktigt med handvisp över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
2. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills botten av skålen svalnat helt.
3. Tillsätt därefter smöret och fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting.
2. Pressa jordgubbar genom en finmaskig sil tills du får ca 50 g jordgubbspuré. Vispa ner det i frostingen tills den fått en jämn färg och en smak som du gillar. Oroa dig inte om den skär sig, det är bara att fortsätta vispa tills den blivit bra igen.
#1 - Ofelia Strömberg

Men guuud va söta!!

#2 - Iza

Bilderna.... Ååååh bilderna...

#3 - Hanna Karlsson

Åh så goda de ser ut!

#4 - Linda

Men herregud vad fina, grymt bra fotat med! Dom ser verkligen smarriga ut!

Svar: Tack så mycket :)
Camilla

Matklubbens Topplista mytasteswe.com