Grovt bröd utan jäsning

Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv. Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god.
Frukost är verkligen den viktigaste måltiden för mig varje dag. De dagar som jag inte äter frukost går jag typ under och får ingenting gjort! Äter jag inte en skål med gröt, bär och nötter så ser jag till att äta en grov macka med massa pålägg. Vad gillar ni att äta till frukost? Dela gärna med er i kommentarsfälter :)
Det som gör att det här brödet är så snabbt är att den inte behöver jäsas. Istället för att värma ugnen innan så sätter man på ugnen precis när du lagt in brödet i ugnen. Den jäser alltså under tiden som temperaturen stiger i ugnen. Receptet räcker till två stora brödlimpor.
 
Ingredienser:
50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
3 dl fiberhavregryn
3 msk honung
2 msk neutral olja (solros- eller rapsolja)
2 tsk salt
2 dl solrosfrön
7 dl grahamsmjöl, fullkorn
3 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med hjälp av mjölken.
2. Tillsätt därefter fiberhavregryn, honung, neutral olja, salt och solrosfrön. Blanda väl.
3. Tillsätt alla mjölsorter, lite i taget samtidigt som degen knådas.
4. Dela degen i två och forma till limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite mjöl på varje.
5. Lägg in plåten i mitten av ugnen, sätt ugnen på 200 grader och låt bröden gräddas i ca 50 minuter.
6. Linda in i bakdukar när de är klara och låt svalna.
 


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma