Glutenfritt chiabröd

I dagarna har jag fått testa på lite nyheter från Risenta som resulterade i ett nytt favorit-brödrecept: chiabröd! För att förklara hur gott det var: jag hann precis ta bild på 1/3 av brödlimpan innan den var uppäten. Det här brödet gick verkligen hem hos alla i familjen!
Jag är ingen expert på den rådande chia-trenden men en sak är säker: att byta ut vetemjölet i en filmjölkslimpa till chiamjöl gör den mycket..mycket...mycket saftigare. Ni måste testa! Ett perfekt tillskott till den nyttiga brödfamiljen som inte behöver knådas och är helt glutenfri!
 
Ingredienser:
2 dl glutenfritt havregryn
250 g chiamjöl
2 dl solroskärnor
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6-7 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en avlång brödform eller täck med bakplåtspapper.
2. Blanda havregryn, chiamjöl, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och flytande honung. Blanda väl till en jämn smet.
4. Häll upp brödsmeten i formen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1,5h. Låt brödet svalna i formen innan du tar ut det och lindar in i bakduk.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Yasmina

Ska definitivt prova! Gillar att baka eget bröd kul att prova med nåt nytt! :)

#2 - Hanna

Det här receptet måste jag spara! Det låter verkligen gott.

Powered by Jasper Roberts - Blog