Glutenfritt chiabröd
I dagarna har jag fått testa på lite nyheter från Risenta som resulterade i ett nytt favorit-brödrecept: chiabröd! För att förklara hur gott det var: jag hann precis ta bild på 1/3 av brödlimpan innan den var uppäten. Det här brödet gick verkligen hem hos alla i familjen!
Jag är ingen expert på den rådande chia-trenden men en sak är säker: att byta ut vetemjölet i en filmjölkslimpa till chiamjöl gör den mycket..mycket...mycket saftigare. Ni måste testa! Ett perfekt tillskott till den nyttiga brödfamiljen som inte behöver knådas och är helt glutenfri!
 
Ingredienser:
2 dl glutenfritt havregryn
250 g chiamjöl
2 dl solroskärnor
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6-7 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en avlång brödform eller täck med bakplåtspapper.
2. Blanda havregryn, chiamjöl, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Tillsätt filmjölk och flytande honung. Blanda väl till en jämn smet.
4. Häll upp brödsmeten i formen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1,5h. Låt brödet svalna i formen innan du tar ut det och lindar in i bakduk.
#1 - Yasmina

Ska definitivt prova! Gillar att baka eget bröd kul att prova med nåt nytt! :)

#2 - Hanna

Det här receptet måste jag spara! Det låter verkligen gott.

Matklubbens Topplista mytasteswe.com