Mördegssnittar med mandel och choklad

Idag hade jag en bjudning med marockanskt tema. Förutom att jag såklart serverad marockansk couscous till maten så blev det myntate och småkakor till fikat. De här är sååå spröda och goda och fyllningen med mandel och choklad gör det verkligen till det lilla extra.
Det här receptet räcker till ca 20 stycken mördegskakor. De är verkligen super enkla att göra och receptet går perfekt att dubbla eller trippla om du behöver baka i större mängd till fest eller kalas.
 
Ingredienser (mördeg):
200 g mjukt smör
1 äggula
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
 
Ingredienser (mandel- och chokladfyllning):
300 g mandelmassa
1 msk citronsaft
150 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
ca 50 g smält choklad till garnering
 
Gör såhär:
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser förutom vattnet till en smulig deg.
2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop med händerna tills den inte är smulig längre.
3. Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i minst 1h.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med citronsaften tills du får en bredbar pasta.
6. Dela degen i två och kavla ut till rektanglas (20x30 cm).
7. Lägg en sträng av mandelmassan längs med kanten av långsidan av varje rektangel.
8. Lägg chokladknapparna på mandelmassan, hela vägen längs med strängen-
9. Rulla ihop rektanglarna, knip/vik ihop ändarna och lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
11. Skär rullarna i 10 delar vardera medan de precis kommit ut ur ugnen och fortfarande är varma.
12. Garnera med smält mörk choklad och låt svalna tills garneringen stelnat helt.
 
Förvaras bäst i lufttät burk.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Brownie cookies med center-gömma
Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer
Fudge brownie med kakdeg
#1 - Anonym

Vad använder du för kamera? =)

Svar: Kommer ett inlägg om det inom kort :)
Camilla

#2 - Malin

De där kakorna lät riktigt goda! Kanske att jag får till en sats i helgen :)