"Mitt favorit-te" cupcakes med honungsfrosting

Igår införlivade jag äntligen en idé som jag velat testa länge: att smaksätta cupcakes med te! Och det blev riktigt bra, det smakade verkligen som det téet jag smaksatte med (i det här fallet russian grey) och de passar perfekt till en kopp te av samma tesort när man fikar med dem. Som pricken över i:t gjorde jag en fluffig och god honungsfrosting till. Det blev verkligen en kopp te i cupcake-format!
För att smaksätta min cupcake använde jag mitt neutrala grundrecept för vaniljcupcakes och kokade upp mjölken med innehållet från en tepåse. Du kan sila mjölken först om du vill för att inte få med själva teet i cupcaken men jag skippade det. Dels märker man inte av det när man äter och dels tyckte jag att det blev väldigt fint när man kunde se teet i smeten.
 
Receptet räcker till 12 stycken.
 
Ingredienser (te-cupcakes):
innehållet från 1 tepåse av valfri sort
1 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Häll upp mjölken i en kastrull och tillsätt innehållet från 1 tepåse. Värm upp mjölken och dra bort från plattan så fort du ser att den börjar koka. Häll över i en skål och låt svalna.
3. Vispa upp smör och strösocker till ett ljust fluff. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
4. Tillsätt mjölken till smörfluffet och vispa lite till tills du får en jämn smet.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner detta i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig väl.
6. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en fin färg.
7. Låt dem svalna helt innan du toppar med honungsfrosting.

Ingredienser (honungsfrosting):
125 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
0,75 dl honung
0,75 dl färskost
 
Gör såhär:
1. Vispa upp smöret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa bara precis tills alla ingredienserna blandat sig. Blandar du för länge finns det risk att du får en lös frosting.
2. Dekorera dina cupcakes med frostingen.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - h

Så gott det ser ut!:D

Har du tips över hur man kan göra en egen chai latte hemma (lik den från espresso house:p)?

Svar: Tack :) Kan skriva ett inlägg om det!
Camilla