Lyckas med din chokladfondant varje gång!
Chokladfondant är den lite lyxigare och lite bättre varianten av vår alla älskade kladdkaka. Eller vad säger ni som har ätit chokladfondant? Dock så är det inte alls lika bulletproof att du lyckas med varje gång om du inte känner till vissa detaljer i bakningen.
I det här inlägget tänkte jag inte bara dela med mig av grundreceptet för chokladfondant utan också dela med mig av lite tips för att du ska lyckas varje gång! En perfekt efterrätt att göra när du inte vill anstränga dig så mycket men ändå visa framfötterna för dina middagsgäster.
 
- se till att vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
- sikta ner de torra ingredienerna.
- blanda inte för kraftigt eller för mycket när du tillsätter vetemjöl, smör och choklad, då kommer du inte få den där kladdiga insidan som är karakteristiskt för en chokladfondant.
- smöra och mjöla formarna noga så att du får ut chokladfondanten snyggt sen.
- håll koll på tiden och pröva dig fram! i min ugn behöver jag bara ha dem inne i 8 minuter för att få dem helt perfekta men det kan skilja sig från ugn till ugn.
 
Ett annat tips är att du kan förbereda den kvällen innan. Bara att göra smeten och fylla formarna. Plasta in dem och ta fram och grädda när det passar dig :)
 
Receptet räcker till 6 stycken chokladfondanter.
 
Ingredienser:
100 g smör
150 g mörk choklad (70% kakao)
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
4 msk vetemjöl
smör och strösocker till formarna
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smöra formarna och täck med strösocker.
3. Dela smör och choklad i bitar och smält ihop i micro eller över vattenbad.
4. Lägg äggula, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet.
5. Sikta ner vetemjölet och blanda försiktigt.
6. Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
7. Fyll formarna med ca 2/3 smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med en kula glass och färska bär.
#1 - Jonaz snyggaste bloggare

Cool blogg

Matklubbens Topplista mytasteswe.com