Churros-pannkakor med krämig nutellasås
Idag är det inte bara fettisdagen utan också internationella pannkaksdagen. Hur bra?! Ett riktigt drömscenario för alla oss som älskar att baka och fika. Dagen till ära har Jessica sammanställt en lista med massa mumsiga pannkaksrecept
Ljuvlig nutella-sås som du gör på ynka 2 ingredienser!
Själv testade jag ett nytt recept som blev en riktig dundersuccé i hela familjen: churrospannkakor med krämig nutellasås. Behöver jag säga mer? Fluffiga pannkakor med churros-smaker som jag vänt i strösocker och kanel. Stapla pannkakorna på en ljuvlig hög, häll över så mycket sås du vill och njut! En lite väl lyxig frukost för en tisdag kanske, men ibland får man äta sånthär även på tisdagar.
 
Jag fördelade smeten till 0,5 dl smet per pannkaka vilket jag tycker blir precis lagom med dessa pannkakor. Kom ihåg att de blir ganska tjocka också, väldigt likt amerikanska pannkakor. Receptet ger 10 mellanstora eller 5 stora pannkakor.
 
Ingredienser (churros-pannkakor):
3,75 dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 stort ägg + 1 äggvita från stort ägg
3,75 dl mjölk
2 msk smält smör
 
smör till stekning
1,5 dl strösocker + 2 tsk kanel att vända pannkakorna i
 
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, strösocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
2. I en annan skål vispar du lätt ihop ägg, äggvita och mjölk. Tillsätt detta och smält smör i bunken med de torra ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Låt smeten vila i 15 minuter innan stekning.
4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 0,5 dl smet per pannkaka tycker jag blir lagom.
5. Rulla varje pannkaka i strösocker och kanel så fort du tar bort dem från stekpannan.
 
Ingredienser (nutella-sås):
1 dl nutella
0,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och vispa försiktigt med handvisp under uppvärmning.
2. Ta bort kastrullen från värmen så snart vispgrädden och nutellan smält ihop och du har fått en jämn sås.
3. Häll upp såsen i en skål eller såsnippa. Såsen kan serveras såväl varm som kall.
Matklubbens Topplista mytasteswe.com