Chocolate chip pancakes
De här pannkakorna är verkligen något utöver det vanliga! Förutom att jag lyckats få fram en smet som ger riktigt fluffiga och luftiga pannkakor så har de massor med CHOKLADBITAR i sig! En riktig drömfrukost.
Hemligheten bakom riktigt fluffiga pannkakor är att använda sig av buttermilk. Vad är det? Undrar säkert de flesta av er och det är faktiskt inte krångligare än mjölk eller grädde blandat med äppelcidervinäger som får den att tjockna.
Receptet räcker till ca 18 stycken små och 6-8 stycken i "vanlig" pannkaksstorlek.
 
Ingredienser:
2 dl mjölk eller grädde
1 msk äppelcidervinäger
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 stort ägg
2 msk neutral olja
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
 
Gör såhär:
1. Häll upp mjölk i en skål och blanda med äppelcidervinäger. Ställ åt sidan så den hinner tjockna till sig medan du gör resten av stegen i receptet.
2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en skål. 
3. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen tillsammans med ägg och neutral olja. Vispa till en slät smet.
4. Ha till sist i chokladknappar. Blanda försiktigt med slickepott bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
5. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna på medel till hög värme tills de fått fin färg.
Matklubbens Topplista myTaste.se