3 ingredienser som ger 3 olika efterrätter
De här recepten är i samarbete med mat.se
Den här veckan är verkligen fullspäckad med dagar tillägnade mumsigheter. I fredags var det morotskakans dag och idag är det nutellans dag! Både morotskaka och nutella är saker som jag äter mer än en gång per år haha så mig gör det inget! Dagen till ära har jag i samarbete med mat.se tagit fram tre smarriga nutella-efterrätter som du gör med samma tre ingredienser: nutella, vispgrädde och kondenserad mjölk! Vill du smidigt klicka hem dem när du ändå ska veckohandla från mat.se kan du samtidigt passa på att använda min rabattkod KITCHEN som ger dig 150 kr nykundsrabatt.
1. Nutelladipp
En riktigt krämig och god nutella som du enkelt slänger ihop på bara två ingredienser! Den är riktigt god att doppa frukt och bär i!
 
Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
1,25 dl nutella
 
Gör såhär:
1. Vispa upp grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt nutellan och vispa tills nutellan fördelat sig jämnt i vispgrädden.
 
Servera direkt med frukt och färska bär!
 
2. Nutellatryfflar
Riktigt gott hemmagjort nutella-godis som du fixar i micron. Den här innehåller visserligen lite mörk choklad också, lite fuskigt men jag hoppas att ni förlåter mig för det är så...himla...goda!
 
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
2,5 dl nutella
 
ev. kakao eller annan garnering att rulla dem i
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en värmetålig skål, jag föredrar att använda en glasskål.
2. Värm i micron i två 30 sekunders-intervaller. Blanda mellan dem. Du ska få en slät, lite tjockare, jämn smet.
3. Ställ skålen i kylskåpet för att svalna. Smeten är redo att rullas till bollar när den stelnat ordentligt. Det tar minst 2h för smeten att stelna ordentligt.
4. Skopa upp smet med en sked. Rulla till jämna bollar och rulla eventuellt i kakao eller annan garnering som du gillar/har hemma.
 
3. Nutellaglass
Jag älskar att göra glass på kondenserad mjölk och vispgrädde! Det blir riktigt krämigt och gott och ännu bättre blir det om man swirlar ner lite nutella. Välkomna till glasshimlen!
 
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
10 msk nutella
 
Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till.
3. Häll upp glassmeten i en rymlig behållare, jag brukar använda min avlånga brödform som tar ca 1,5 liter.
4. Klicka ner matskedarna med nutella på olika ställen i behållaren och använd en sked för att få till ett snyggt swirl.
5. Plasta in/stäng behållaren med lock och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan servering.
 
Sen tycker jag att ni ska kolla in Sandras senaste inlägg för ännu fler mumsiga nutella-recept!
#1 - anonym

Ska man koka den kondenserade mjölken eller inte?

Svar: Nej, koka inte :)
Camilla

Matklubbens Topplista mytasteswe.com