Servera glass i skålar gjorda av kladdkaka!

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar fredag hittills. Själv har jag åkt hem till mamma som vi brukar göra på helgerna för att umgås hela familjen. Fredag innebär såklart också fredagsmys och kladdkaka är nog ändå det mest uppskattade fikat att bjuda på då. Vem gillar inte kladdkaka liksom? Så barnsligt gott!
 
Jag fick en kommentar för ett tag sen om jag inte skulle kunna dela med mig av mina tips för den perfekta klassiska kladdkakan och jag sitter och knåpar på ett sådant just nu. Den perfekta kladdkakan är sådär seg i mitten, nästan som fudge. Det finns inget värre än när man bakar en kladdkaka och är sugen på den där perfekta konsistensen och så får man antingen en torrboll eller en soppa till kladdkaka. Asså jag blir på riktigt typ ledsen bara jag tänker på det (hej i-landsproblem!).
Idag serverar jag kladdkaka som små skålar i portionsstorlek med en kula glass i och massa god topping. Ett svalkande och roligt sätt att servera kladdkakan på såhär i sommartider. Det är nog heller inte helt fel att servera kladdkaka såhär som efterrätt när man bjuder hem sina vänner på trerätters. Ja, I'm nördig like that och älskar att skämma bort mina vänner med god mat. Det finns ju faktiskt inget bättre än att samlas runt ett bord fyllt med massa kärlek och mat <3
 
Receptet nedan räcker till 4 portioner och de här ljuvliga glass-skålarna gjorda av kladdkaka smakar allra bäst om du gör dem kvällen innan och låter dem stå i kylskåpet över natten. Du kan självklart att dubbla receptet både en och flera gånger om du vill göra fler portioner än 4.
 
Ingredienser:
50 g smör
0,75 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 nypa salt
1 ägg
 
Vaniljglass, chokladsås/kolasås och färska bär till servering.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
4. Tillsätt smält smör och ägg. Blanda ihop försiktigt bara precis till alla ingredienserna har gått ihop.
5. Fördela smeten i fyra muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
6. Gör en grop i mitten av varje form medan de fortfarande är varma och ställ dem sedan i kylskåpet för att svalna helt innan servering.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Joanna-Livet med psykisk ohälsa

Så gott