Saftig daimkaka med vaniljkräm

Nu var det ett tag sen som jag bjöd på ett recept på en ordentlig mjuk kaka. Här kommer ett recept på en riktigt saftig mjuk kaka med bitar av daim i. Och eftersom att jag som vanligt inte kan låta en kaka bara vara så hade jag på min bästa vaniljkräm, färska bär och ännu mera daim. Det blev nästan lite tårtkänsla över det hela!
Självklart går det bra att skippa alla extra grejer och bara baka och servera den precis som den är. En perfekt mjuk kaka till kaffet (eller te) som bara smälter i munnen. Daimbitarna ger en härlig choklad- och karamellsmak till den saftiga vaniljkakan.
Jag bakade min kaka i en form för bröd (rymmer 1,5 liter) och sedan vände jag bara på kakan uppochner, bredde på vaniljkräm och garnerade med färska bär och daim. En perfekt nödlösning skulle jag säga om man behöver tårta snabbt. Har du många gäster funkar det utmärkt att baka den i långpanna, använd bara tre gånger så mycket ingredienser och du är good to go! Bakar du den däremot i mindre variant som jag har gjort så räcker den till ca 8 bitar.
 
Ingredienser:
2,25 dl vetemjöl
0,25 tsk bikarbonat
1 nypa äkta vaniljpulver
1 påse daimbitar à 200 g
75 g mjukt rumsvarmt smlr
2 dl strösocker
2 stora ägg
0,75 dl filmjölk
 
ev ytterligare daimbitar till garnering
färska bär
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och gallret i nedre delen av ugnen.
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver och daimbitar i en skål. Ställ åt sidan.
3. I en annan bunke blandar du ihop smör och strösocker.
4. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt omrörning.
5. Ha i filmjölken och blanda lite till.
6. Sikta till sist ner blandningen av de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet.
7. Täck din brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Du vet att kakan är klar om du sticker ner en sticka/tandpetare och den är helt torr när den kommer ut.
 
Låt svalna helt innan du brer på vaniljkräm och garnerar med daim samt färska bär.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Ruki

Vad kan man ha istället för filmjölk? Vill testa den men i turkiet säljs ingen filmjölk :)

Svar: Naturell yoghurt funkar bra också :)
Camilla

#2 - Karolina

Men gud vad gott det ser ut! Måste testa detta hemma :)

#3 - Jessica

Å gud så gott!! Jag tänker definitivt testa denna snart. Snålvattnet rinner hihi

Powered by Jasper Roberts - Blog