Persika curd

Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Den här söta stenfrukten ger en frisk och len smak i bakverk. Jag hade köpt hem några stycken som jag egentligen hade tänkt att ha i en kaka men kom ganska snart på idén att testa göra curd av den. Så igår när åskan och regnet kände jag att det var det perfekta tillfället att göra verklighet av min idé. Regnväder är ju ändå det bästa vädret att baka i. Så himla mysigt!
 
Och vet ni, curden blev helt fantastisk. Lika frisk och len som frukten själv och är du den som tycker att lemon curd eller hallon curd är för syrligt så tror jag att du kommer att gilla den här persika curden.  Receptet ger ca 2,5 dl persika curd och passar perfekt att ha i allt från tårtor, pajer och kakor.
 
Ingredienser:
300 g färska persikor (urkärnad vikt)
1 msk vatten
3 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör
 
Gör såhär:
1. Skölj persikorna noga. Kärna ur och dela i grova bitar. Skalet kan du behålla på.
2. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp).
3. Häll persikamoset genom en finmaskig sil ner i en värmetålig skål så att du blir av med skalet och eventuella trådar från persikan.
4. Ha i äggulorna och strösockret till moset och blanda ihop med skålen över en kastrull med kokande vatten. Fortsätt att röra om tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha därefter i smöret. Blanda tills smöret smält helt och fördelat sig jämnt i curden.
5. Häll upp curden i en skål eller en burk och ställ i kylskåpet för att svalna helt. Medan den svalnar i kylskåpet ska du undvika att täcka den med lock eller plastfolie då det finns risk att värmen gör att det kondenserar och du får vätska i curden som du inte vill ha. Så snart den svalnat så kan du täcka den.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Anonym

Det ser ut att vara aprikoser🙈