Lyxig morotskaka i långpanna

För snart två år sedan publicerade jag mitt recept på en lyxigare variant på morotskaka. Vad är det som gör min morotskaka så lyxig? Jo, i den kryddiga kakan gömmer det sig lite tuggmotstånd från grovhackade valnötter och frostingen är smaksatt med vit choklad.
 
Den här kakan är helt enkelt för god för att göra i vanlig storlek. Den går åt alldeles för snabbt här hemma då. Jag bakar den därför i långpanna så att den räcker lääänge...och ändå så har alla i familjen ögonen på sista biten haha. En favoritkaka helt enkelt!
 
Receptet räcker till ca 20 bitar. Jag bakar den i en mindre långpanna med måtten 25x36 cm. Vill du göra den i de långpannor som är lika stora som ugnen så är det bara att dubbla receptet.
 
Ingredienser (kakan):
3 dl socker
3 stora ägg
4-5 stora finrivna morötter
2,25 dl finmalda valnötter
1,5 dl brunt rörsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk salt
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3,75 dl matolja
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
3. I en separat skål: blanda rivna morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljpulver. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Täck din form/långpanna med bakplåtspapper.
7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
8. Låt kakan svalna helt innan du har på glasyren.
 
Ingredienser (glasyr):
200 g rumsvarmt smör
350 g philadelphiaost
200 g vit choklad
1 dl florsocker
 
rivet limeskal till garnering
 
Gör såhär:
1. Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
2. Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
3. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
4. Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
5. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i glasyren tills den är helt klumpfri.
6. Bred glasyren över kakan och dekorera med rivet limeskal.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Mirre Sweetwords

Oh vad gott =D

#2 - Annelie

Kan man utesluta valnötterna pch ändå gå en god kaka?

Svar: Jadå, det funkar att utesluta dem :)
Camilla

Powered by Jasper Roberts - Blog