Lime cheesecake pavlova

Jag vet att det är mycket vädersnack i bloggen nuförtiden haha men det hör lite den svenska sommaren till. Planerna var egentligen att åka och sova över hos mamma men vädret tillåter inte riktigt mig att kunna ta mig ens till tågstationen. På riktigt, det är rena rama duschen ute! Jag hann precis köpa ingredienser för lite kommande recept men halvvägs hem så började det regna. Och ja, jag kan ju berätta att jag inte hade paraply med mig. Jag är duktig på att komma ihåg alla regnskydd och regnkläder till barnvagn och barnvagn men någonstans där på vägen så glömmer jag att även mamman i huset kanske ska skydda sig från att komma hem helt dyngsur. Hursomhelst, i väntan på att den här duschskuren ska ta en paus så tänkte jag passa på att dela med mig av receptet på dessa riktigt somriga mini pavlovas med limecheesecake-fyllning.
Det kan vara ganska svårt det där med att få till det perfekta marängboet till sin pavlova. För mig är en perfekt pavlova den som har en tunn och krispig yta och en riktig seg och härlig insida. Gör du enligt mitt recept så lovar jag att det är det du får.
 
I vanliga fall så brukar pavlova serveras med grädde och någon syrlig curd av något slag men jag tycker inte att det väger upp tillräckligt mot sötman i marängen. Med lite färskost i vispgrädden tycker jag att det blir en perfekt balans och dessutom riktigt krämigt. Den här gången använde jag köpt lime curd men vill du göra egen så har jag ett recept på limecurd också.
För den kompletta cheesecake-känslan så garnerade jag med krossade digestivekex och det var exakt det som behövdes mitt i all härlig krämighet.
 
Receptet ger 5 stycken mini lime cheesecake pavlovas.
 
Ingredienser:¨
2 äggvitor
1 dl strösocker
0,5 tsk maizena
 
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
ca 1 dl lime curd
 
3-4 digestivekex, färska bär och lime till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp.
3. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills du får en glansig maräng.
4. Rör försiktigt ner maizenan tills den fördelat sig jämnt i marängen.
5. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut fem lika stora klickar av maräng med ordentligt mellanrum mellan marängerna. Det är inte så noga om de blir ojämna, det är lite charmen med pavlova. Gör en liten fördjupning varje maräng med hjälp av en sked.
6. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk därefter värmen till 100 grader och grädda marängerna i ytterligare 30 minuter. Fram till detta steg kan du förbereda flera dagar i förväg. Det är bara att förvara marängerna torrt och svalt tills dess att du behöver dem.
7. Låt marängerna svalna på galler medan du förbereder fyllningen.
8. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet.
9. Vänd försiktigt ner florsockret tills den fördelat sig jämnt i smeten.
10. Fyll varje maräng med färskostfyllning och en generös klick med lime curd. Dekorera sedan med färska bär, lime och grovt krossade digestivekex.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma