Hälsosamma & veganska cookie dough tryfflar

När jag i förra veckan publicerade mitt recept på fudge cookie dough brownies, blev det hurra och hejarop både här och på Instagram. Seriöst, kakdeg är en barnsligt god uppfinning som får det att dansa i munnen och man önskar att man kunde äta det varje dag. Och det var typ den tanken som vi kan tacka dagens recept för. 

 
Ett av mina favoritkonton på Instagram, Nadias Healthy Kitchen har i dagarna peppat sina följare att använda mer tahini genom att skapa hashtagen #tahiniparty. Jag tyckte att det var en helt fantastisk idé. Jag, som tidigare bara använt tahini (aka sesampasta) i min hummus har nu fått massa inspiration till ännu fler användningsområden.
 
Så detta mina kära vänner, veganska  och hälsosamma cookie dough tryfflar är mitt bidrag till detta härliga tahiniknytis. Självklart är de helt glutenfria, och är du allergisk mot mandel kan du enkelt byta ut mandelmjölet mot samma mängd kokosmjöl eller finmalda havregryn. Ett perfekt mellanmål eller fika när du vill hålla blodsockret i schack helt enkelt.
 
Receptet räcker till 12 stycken nyttiga cookie dough tryfflar utan vitt socker, gluten eller mejeriprodukter. Helt fantastiska!
 
Ingredienser:
4,5 dl mandelmjöl
1 msk kokossocker 
0,5 tsk äkta vaniljpulver 
1 dl tahini
200 g mörka veganska chokladdroppar eller samma mängd grovhackad mörk vegansk choklad.
 
Ev en tesked vatten
 
200 g mörk vegansk choklad + 1 msk kokosolja
 
Gör såhär:
1. Lägg mandelmjöl, kokossocker och vaniljpulver i en bunke. Rör om tills alla ingredienserna fördelats jämnt i blandningen.
2. Tillsätt tahini och arbeta ihop till en formbar massa. Är den för smulig kan du tillsätta en tesked vatten.
3. Ha till sist i chokladdropparna. Arbeta snabbt in i degen tills de fördelat sig jämnt.
4. Rulla degen till 12 lika stora bollar.
5. Lägg på en tallrik/form med bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst 30 minuter.
6. Smält den mörka chokladen i microvågsugn i 30-sekunders intervaller och rör om mellan. Låt svalna lite innan du blandar mer kokosoljan.
7. Doppa kakdegsbollarna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och ställ tillbaka på bakplåtspapperet.
8. Låt cookie dough tryfflarna stå i kylen i minst 30 min innan servering.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - NORRSKEN EMMISH

super goda =)

#2 - Anonym

Hej, verkar superduper gott och skulle därför gärna vilja testa! Men vad kan tahini ersättas med om man är allergisk mot både semsamfrön och även jordnötter (om peanut butter skulle förbli ett alternativ?)

Svar: Hej! Är du allergisk mot mandel också? Annars funkar mandelsmör också. Kan inte komma på någon annan ersättare som ger samma smakupplevelse än det tyvärr :/
Camilla

#3 - Ninas naturliga

Åh, dessa ska jag helt klart göra! Mums!

Powered by Jasper Roberts - Blog