Glutenfri kokospaj med hallonfyllning

I våras när jag var höggravid gick jag och min man förbi en gigantisk bild på en blåbärspaj i en matbutik. Varför just den här pajen fångade min uppmärksamhet var för att den vekade ha ett skal gjort på kokos. Min kropp bara skrek efter den här pajen (hej gravidhjärna!) och jag letade förgäves efter receptet. Det blev ett tredagarsprojekt att försöka få receptet men ingen hade det. Inte ens butikschefen kunde få fram det (ja, när man är gravid får man gå hur långt somhelst haha). Bilden hade de bara köpt som dekoration och jag hann vara sur över det i cirkus 1 dag innan jag tog mig ann att återskapa den här pajen.
Och här har ni den! En glutenfri kokospaj med ett skal som görs på ynka TVÅ ingredienser! Du kan fylla den med i princip vad du vill för det här pajskalet är helt galet gott! Frasigt och segt på samma gång. Syrliga bär eller en syrlig curd gör sig allra bäst i det här pajskalet. Den här gången körde jag på hallon, men du kan såklart ta det du gillar bäst!
 
Jag bakade det här receptet i en form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 ordentliga bitar. Och glöm inte vaniljglassen! Det passar perfekt till den här pajen.
 
Ingredienser (pajskal):
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g kokosflingor
ev. mandelflarn till garnering (kan uteslutas)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop sötad kondenserad mjölk och kokosflingor i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter innan du trycker ut kokosmassan i en pajform med avtagbara kanter.
3. Garnera eventuellt med mandelflarn.
4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
Ingredienser (bärfyllning):
400 g hallon (om du använder frysta kan du ta ut dem en liten stund innan för tining men inte alltför tidigt så att de blir gojsiga)
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Rivet skal av 1/4 citron
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll över i pajskalet och fortsätt grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajskalet fått en fin gyllene färg.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - ACNEGIRL

Ser så mumsigt ut!!

Powered by Jasper Roberts - Blog