Väldigt bärig vaniljcheesecake

I och med flytten har jag verkligen fått syn på varenda liten grej som legat gömd i skafferi och frys. En sak som jag hittade var massor med frysta bär. Både blåbär och hallon i flera olika öppnade paket haha! Så det kändes som att det var hög tid att använda upp dem. Resultatet ser ni på bilderna: en riktigt krämig vaniljcheesecake toppad med en hallon- och blåbärskompott.
Oj så lyckad den här cheesecake:en blev! De syrliga bären gjorde sig riktigt bra med den söta och krämiga fyllningen. En perfekt cheesecake att äta tillsammans med vänner och en kopp kaffe i den efterlängtade solen. Jag bakade min cheesecake i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm och ger ca 8 bitar.
 
Klicka gärna på hjärtat under det här inlägget om du tycker om det här receptet!
 
Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa kexen till fina smulor.
3. Smält smöret och blanda ner i smulorna till en jämn massa.
4. Täck botten av din form med bakplåtspapper.
5. Tryck ut kexmassan i botten på din bakform.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
 
Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
2 krm äkta vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula
 
Gör såhär:
1. Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken och en perfekt krämighet på fyllningen.
2. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
3. Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
4. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
5. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
6. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.
7. Låt cheesecaken svalna helt innan du toppar med hallon- och blåbärskompott. Ta inte bort kanterna från formen förrän du toppat med kompotten och den satt sig lite.
 
Ingredienser (hallon- och blåbärskompott):
250 g frysta hallon och blåbär
0,75 dl strösocker
1 msk citronsaft
1 tsk potatismjöl
 
Gör såhär:
1. Koka upp de frysta bären tillsammans med strösocker och citronsaft i ca 1 minut.
2. Blanda ut potatismjölet tillsammans med lite av vätskan från bär-koket. Häll tillbaka i kastrullen.
3. Koka försiktigt i ytterligare ngn minut och häll sedan över kompotten i en kall skål. Låt stå i kylskåpet och svalna helt innan du toppar din cheesecake med den.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - perla katja

Hej och tack för en jätte fin blogg!
Dina recept är underbara!!
Vad hade du för mått på din form?
Tuuuuusen Tack!!!!

Svar: Hej! Tack så mycket <3Diameter: 20 cm och ca 5 cm hög :)
Camilla