Matcha grönt te pannkakor
Det här receptet är i samarbete med Room 99 där den söta gjutjärnsgrytan är ifrån. Jag älskar att både tillaga och servera mat och bakverk i gjutjärnsgrytor. De är så himla fina och den här mini-varianten passar perfekt både till att servera pannkakor eller baka sommarens alla pajer i.
Godmorgon lördag! Nu har jag äntligen tagit mammaledigt från helgjobbet som jag har haft sedan jag började plugga för 5 år sen. Det känns sjukt ovant men väldigt skönt såhär några veckor innan beräknad förlossning. En helg som denna passar jag på att köra pannkaksfrukost med en twist! Matcha grönt te pannkakor med chokladsås och färska bär.
Att smaksätta pannkakor är kanske inte det första man tänker att man ska göra med matcha pulvret man har hemma men det blir verkligen en succé! Tillsammans med hemmagjord choklasås och färska bär har du den drömmigaste frukosten du ätit på länge. Även om det inte är den nyttigaste frukosten i världshistorien så kan du komma undan med att matcha innehåller en massa nyttigheter som gör kroppen gott som till exempel c-vitamin, fibrer och klorofyll ;)
 
Klicka gärna på hjärtat under det här inlägget om du tycker om det här receptet!
 
Ingredienser (matcha grönt te pannkakor):
3,75 dl vetemjöl
0,25 dl brunt farinsocker strö
1,5 msk matcha grönt te pulver
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 stort ägg + 1 äggvita från stort ägg
3,75 dl mjölk
2 msk smält smör

Gör såhär:
1. Blanda mjöl, farinsocker, matcha grönt te pulver, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
2. I en annan skål vispar du lätt ihop ägg, äggvita och mjölk. Tillsätt detta och smält smör i bunken med de torra ingredienserna och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
3. Låt smeten vila i 15 minuter innan stekning.
4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 0,5 dl smet per pannkaka tycker jag blir lagom.
5. Servera med hemmagjord chokladsås.
 
Ingredienser (chokladsås):
1 dl kakao
2 dl strösocker
3 dl vatten
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
2. Låt chokladsåsen sjuda under omrörning tills den börjar tjockna. Det tar cirka 5–10 minuter.
3. Chokladsåsen kommer att tjocka ytterligare när den kallnat så låt den svalna i kylskåpet en liten stund innan servering.
#1 - Karolina

Men vad gott det ser ut! Nu blev jag hungrig!

#2 - Amanda Jona [SPONTAN]

Men nej vilket spännande recept! Gjutjärnsgrytan lät verkligen fantastisk :)

#3 - Rode Gradin

Hej!

Ville bara meddela att ditt härliga recept är med i ett inlägg på blogg.se startsida. Inlägget publiceras den 4 maj kl. 14 och du får mer än gärna länka artikeln från din blogg! Tack för ett superbra recept. :) https://blogg.se/article/2017/april/saker-att-toppa-din-pannkaka-med.html

Matklubbens Topplista mytasteswe.com