Kladdkakeglass
Äntligen fredag, härligt väder och vad passar då inte bättre än en krämig glass med kladdkaka? Ännu bättre är det att du inte heller behöver glassmaskin för att göra den! Själv ser jag fram emot att sjunka ner i soffan ikväll framför en bra film eller serie med lite av den här ljuvliga glassen med kladdkaka i en strut.
Hela den här veckan har varit väldigt intensiv (därav inga blogginlägg). Vi har flyttat vilket betyder att jag har ett nytt kök men också en massa arbete med att ställa iordning nya lägenheten. Jag har en del inlägg på lager så förhoppningsvis kommer bloggen inte lida alltför mycket. Sen gör det ju inte saken lättare att jag väldigt snabbt börjar sakna bloggen om jag inte bloggar på ett tag.
 
Hursomhelst, kladdkakan till det här receptet är bakad i en form med diameter på 20 cm. Vill du ha bitar av kladdkaka i glassen är det bättre att låta den svalna helt och hållet och stelna i kylskåpet innan du skär den i bitar. Jag ville däremot ha lite mer "swirl" av kladdkaka och hade i den så fort den slutat vara varm.
 
Ingredienser (kladdkaka):
50 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 krm salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
7. Förbered glassmeten medan du låter din kladdkaka svalna.
 
Ingredienser (glass):
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
 
Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
2. Häll i den kondenserade mjölken och vispa till en jämn smet.
3. Skär kladdkakan i bitar och ha i glassmeten.
4. Vispa eller blanda försiktigt med slickepott (beroende på om du vill ha stora bitar av kladdkaka eller inte i glassen) tills kladdkakan fördelat sig jämnt i smeten.
5. Häll upp glassmeten i en form, plasta in och låt stå i frys i minst 6 h. Gärna över natten.
#1 - EVELINA

Ser otroligt gott ut!!

Lycka till med nya lägenheten, och helt förståeligt att du inte hunnit blogga lika mycket när ni flyttat :)

#2 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Mums vad gott! :)

#4 - Mirre

Ohhh så gott

#5 - Hanna

Åh så gött! Älskar både glass och kladdkaka!

#6 - Emmelie

Detta måste jag göra! Ser så sjukt gott ut! :D

#7 - Mirre - Sweetwords

Men såå gottt det låter

Matklubbens Topplista myTaste.se