Bountykladdkaka

Så skönt med lite ledighet efter en intensiv period av uppsatsskrivande, flytt och bebisförberedelser. Nu börjar vi bli klara här hemma och det känns så skönt eftersom att jag vill att allt ska vara helt klart innan lillasyster kommer till världen. Till dagens fika blir det nog den här ljuvligt goda bountykladdkakan. Sanningen är den att det här receptet legat bland mina utkast i flera veckor men jag har helt enkelt inte hunnit med att publicera det.
För alla er som älskar kokos är det här den perfekta kladdkakan. Som vanligt kör jag mitt vanliga grundrecept för kladdkaka för perfekt kladdighet som jag sedan toppar med en löjligt enkel kokosfyllning som får gömma sig under ett skal av choklad och ÄNNU MERA kokos. Hur bra? Jag vet, så himla gott! En bit av den här kladdkakan, en kopp kaffe och lite vårsol och min dag är komplett.
 
Jag bakade min kladdkaka i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm vilket ger ca 6-8 bitar.
 
Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
200 g kokosflingor (spara någon matsked till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
200 g mörk choklad
2 tsk neutral olja (solros eller raps)
 
Gör såhär:
1. Börja med att baka din kladdkaksbotten. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa lätt ihop strösocker, muscovadosocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
5. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
7. Ställ kladdkakan i kylskåpet för att svalna helt. Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet.
8. Kokosfyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop kokosflingor med kondenserad mjölk. Fördela den på kladdkakan så snart kladdkakan svalnat helt. Ställ tillbaka i kylskåpet.
9. Smält den mörka chokladen och blanda i den neutrala oljan. Låt svalna i rumstemperatur, den ska tjockna men fortfarande vara rinnig när det där dags att hälla den över kokosfyllningen. Garnera chokladen med de sparade kokosflingorna.
10. Låt kakan stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt innan du lossar på bakformens kanter och serverar.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Jenny Eriksson

Åhh denna ska jag definitivt pröva! Älskar kokos!

#2 - Mirre - Sweetwords

Meeen vad gott