3360g kärlek

Det har varit ganska tyst på bloggen de senaste dagarna och det är för att jag helt enkelt har varit upptagen med att lära känna vår nya familjemedlem! I onsdags blev jag mamma till ännu en liten prinsessa och lyckan är obeskrivlig ♥.

 
Klicka gärna på det lilla ❤ nedan så vet jag att du tyckte om det här inlägget
Recension: Daddelpraliner by Pralini
Jag blev såå glad när jag fick hem det här pressutskicket i brevlådad. Pralinis daddelpraliner, handplockade dadlar från Medina doppade i belgisk choklad lät som riktiga drömpraliner. Och vet ni? Det ÄR dem!
Pralinerna finns just nu i fyra olika smaker: pistachio dream, peanut butter & salted caramel, mandel & havssalt och coco heaven. Mina två favoriter från asken är pistachio dream och peanut butter & salted caramel. Sältan i dessa två praliner gjorde det hela on point eftersom att jag i vanliga fall tycker att dadlar är väldigt söta.
Jag tänker mig att den här typen av pralinaskar gör sig super fint som en ätbar present utöver det vanliga. Tillsammans med en blomma och ett kort när syskonet tar studenten eller examen? Annars är jag sjukt sugen på att beställa hem en stor mängd till min kommande examensfest!
 
Om ni själva är sugna på att unna er eller en vän den här lyxigt goda pralinasken så kan ni göra det via deras instagram eller via e-mail: hello@pralini.se. Hemsidan är fortfarande under konstruktion.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat under det här inlägget om du tyckte om det! :)
Klicka gärna på det lilla ❤ nedan så vet jag att du tyckte om det här inlägget
Hallonpaj fylld med vaniljkräm à la MAX - Förbättrat recept!
Bland de första och mest besökta recepten på min blogg är mitt recept på den farligt goda pajen med hallon och vaniljkräm som finns att köpa på MAX. Jag åt den en gång hos dem för två somrar sen och kunde inte sluta tänka på den så jag försökte helt enkelt återskapa den hemma i mitt eget kök. Och oj vilken succé den blev! Den har bakats både en och flera gånger av mig och alla ni härliga bloggbesökare.
 
Saker kan ju dock alltid bli bättre, särskilt när man några år senare har mer kunskap tack vare allt bakbloggande. Så idag bjuder jag på ett förbättrat recept av den här välbakade favoriten med ett ännu godare och frasigare pajskal! Pajen är tunnare denna gång för att jag helt enkelt använt en större form (29 cm i diameter) men om du vill ha den lika tjock som ursprungsreceptet använder du en form med diameter på ca 24 cm.
 
Ingredienser (vaniljkräm)
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång eller 1 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör
 
Gör såhär:
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp.
2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du vispar.
3. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
4. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål.
5. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
 
Ingredienser (paj & fyllning):
pajskal:
180 g rumstempererat smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl florsocker
2 äggulor
1,5 msk vatten

fyllning:
350 g hallon (om du använder frysta kan du ta ut dem en liten stund innan för tining men inte alltför tidigt så att de blir gojsiga)
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Rivet skal av 1/4 citron
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform ända upp till kanterna.
4. Täck kanterna med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Ta bort aluminiumfoliet.
7. Blanda försiktigt hallonen med socker, potatismjöl och citron.
8. Ta ut pajen och låt svalna lite, lägg vaniljkräm i botten, strö över hallonen och sedan de degsmulor som är kvar.
9. Grädda i ytterligare ca 20-30 min tills pajen fått fin färg. Servera när den svalnat med grädde eller glass.
 
Klicka gärna på det lilla ❤ nedan så vet jag att du tyckte om det här inlägget
Matklubbens Topplista mytasteswe.com