Banoffee pie rulltårta

Idag blev jag riktigt sugen på banoffee pie! Då är det bara att ställa sig och baka haha men som vanligt vill jag testa mig fram till nya varianter av klassiska favoriter. Idag blev det alltså en rulltårta inspirerad av banoffe pie. Kakan innehåller banan och klassiska banoffee-kryddor som ingefära och kanel. Sedan fyllde jag den med dulche de leche grädde. En riktig smaksensation!
Det här är ett perfekt bakverk att bjuda på när man vill piffa upp fikabordet lite. Receptet räcker till ca 8 bitar.
 
 
 
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 mogen mosad banan
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
 
3 dl vispgrädde
1 dl dulche de leche
banan, dulche de leche, kakao och hallon till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Täck en plåt med bakplåtspapper
3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt den mosade bananen och vispa lite till.
4. Blanda vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver i en separat skål innan du siktar ner den i ägget och sockret. Blanda försiktigt med slickepott.
5. Häll smeten över bakplåtspappret och bred ut till en jämntjock rektangel.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
7. Förbered fyllningen under tiden som kakan svalnar helt.
8. Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt därefter dulche de leche och vispa lite till på låg hastighet tills den fördelat sig jämnt i grädden.
9. Bred ut dulche de leche grädden över kakan, spara lite till garnering och rulla ihop kakan från ena kortsidan.
10. Avsluta med att dekorera med grädde, banan, hallon, dulche de leche och eventuellt lite kakao.
 
---
 
Ingredients:
2 eggs
0.5 cup granulated sugar
1 ripe mashed banana
0.5 cup flour
0.5 teaspoons ground cinnamon
0.5 teaspoon ground ginger
1 teaspoon baking soda

1,25 cups whipping cream
0,5 cup Dulche de leche
banana, Dulche de leche, cocoa and raspberries for garnish

Do this:
1. Preheat the oven to 530 F.
2. Cover a baking sheet with baking paper
3. Beat the eggs and sugar white and fluffy. Add the mashed banana and whisk a little more.
4. Mix flour, cinnamon, ginger and baking powder in a separate bowl before you sift it into the egg and sugar. Mix gently with a spatula.
5. Pour the mixture over the baking paper and spread out into a evenly thick rectangle.
6. Bake in middle of oven about 10 minutes or until golden brown.
7. Prepare the filling while the cake cools completely.
8. Whip the cream to soft peaks. Then add Dulche de leche and whisk a little more on low speed until it is distributed evenly in the cream.
9. Spread Dulche de leche cream over the cake, save some for garnish and roll up the cake from the short side.
10. Finish by decorating with cream, banana, raspberry, Dulche de leche and some cocoa.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Anonym

Hej menar du den där grädden som finns på burk. Kan man vispa den till vanlig grädde. O har du andra tips Hur man använder den. Jag vet man kan koka den i timmar till kolasås men vad annars brukar du ha den till mvh maria.

Svar: Vanlig vispgrädde för grädden och sen sån "kolasås" på burk är dulche de leche :)
Camilla

#2 - umm asiyah

275 eller 175 grader?

Svar: 275 :)
Camilla