Saftiga halloncupcakes med vit chokladfrosting

Häromdagen fick jag hem en massa fint från My Perfect Day som jag längtat så himla mycket efter att få baka med. Den här gången blev det cupcakes med en super saftig hallonmuffins och en riktigt fluffig och god vit chokladfrosting i söta prickiga muffinsformar. Och cupcake toppers:en är ju så himla roliga! Perfekt om man ska bjuda på bakverk till fest!
Frostingen som jag använde den här gången är ett helt nytt recept som jag är helt förälskad i. Den innehåller inget smör vilket är prio nummer 1 för mig då jag egentligen inte är ett så stort fan av t.ex smörkräm. Grundreceptet hittade jag på Facebook men innehåller gelatin och jag har därför korrigerat det så att det görs med agar agar istället. Enda viktiga är att den behöver föreberedas kvällen innan.
 
Receptet räcker till 12 stycken smarriga cupcakes.
 
Ingredienser (vit chokladfrosting):
125 g vit choklad
4 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
 
Gör såhär:
1. Finhacka den vita chokladen.
2. Häll upp vispgrädden i en kastrull och låt sjuda på svagvärme. Den får inte koka så håll ett öga på den hela tiden!
3. När grädden har blivit varm tillsätter du agar agar pulver och rör om tills pulvret smält in helt i grädden.
4. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.
5. Häll över frostingen i en skål, plasta in och låt stå i kylen över natten eller minst 4 timmar.
6. Vispa upp till en riktigt fluffig frosting när du vill använda den och dekorera dina cupcakes med den!
 
Ingredienser (hallonmuffins):
25 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 dl frysta, otinade hallon
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
3. Blanda vetemjöl, strösocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda.
4. I en annan skål vispar du ihop ägg och mjölk. Häll sedan ner detta i vetemjölet under omrörning.
5. Ha till sist i frysta hallon och blanda försiktigt.
6. Fördela smeten i muffinsformat och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
7. Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar med frosting.
 
---
 
Serves 12 delicious cupcakes

Ingredients (white chocolate frosting):
125 g white chocolate
1,5 cup heavy cream
0.5 tsp agar agar powder

Do this:
1. Finely chop the white chocolate.
2. Pour the cream into a saucepan and simmer over low heat. It must not boil, so keep an eye on it all the time!
3. When the cream has become hot, add the agar agar powder and stir until the powder is completely melted into the cream.
4. Remove the pan from the heat and add the white chocolate. Stir until chocolate is completely melted.
5. Pour the frosting in a bowl, wrap with plastic and let stand in the refrigerator overnight or at least 4 hours.
6. Whip up when you want to use and decorate your cupcakes with it!

Ingredients (raspberry muffins):
25 g butter
1,75 cups flour
1 cups granulated sugar
1 pinch of salt
2 teaspoons baking powder
0,5 cups milk
1 egg
0,5 cups frozen raspberries

Do this:
1. Preheat the oven to 437 F.
2. Melt the butter in a saucepan. Put aside.
3. Mix flour, granulated sugar, salt and baking powder in a bowl. Add the melted butter and mix.
4. In another bowl, whisk together egg and milk. Then pour this down in the flour, stirring.
5. Finally add in the frozen raspberries and mix gently.
6. Distribute the batter into cupcake cases and bake in middle of oven for about 20 minutes or until golden brown.
7. Let the muffins cool completely before decorating with frosting.

Pistage- och mandel baklava

Äntligen! Jag har ett kök igen vilket betyder att recept kommer att levereras här på löpande band som vanligt igen. Köket blev klart i fredags men förutom att jag inte haft ett kök så var hela hemmet en enda röra och det tog verkligen hela helgen att organisera alla saker i köket igen. Det känns inte riktigt som mitt eget kök än haha men jag boar nog in mig där inom kort.
 
Hursomhelst! Senaste baket blev baklawa med pistagenötter och mandel. Det här är en kaka med ursprung från mellanöstern som är väldigt enkel att göra men helt klart skämmer bort smaklökarna. Jag har så himla svårt att bara ta en av just den här kakan så vi får se om resten av familjen får något kvar till sig senare ikväll ;) Det här recpetet räcker till ca 8 bitar och jag använde en bakform med måtten 15x25 cm.
 
Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1,75 dl strösocker
saften från 0,5 citron
0,5 msk apelsinblomvatten
 
Gör såhär:
1. Lägg vattnet, strösockret och citronsaft i en kastrull.
2. Koka upp och dra bort från plattan. Tillsätt apelsinblomvattnet under omrörning. Ställ åt sidan.
 
Ingredienser (baklava):
125 g filodeg
100 g smör
300 g naturella pistagenötter och mandlar med skal
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader celsius.
2. Kör nötterna i en matberedare. Jag brukar vilja ha ganska grova bitar nötter, mer finhackat går också bra men du vill inte ha helt finmalda nötter. Lägg undan lite till garnering.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Pensla formen med lite smält smör. Lägg ett filodegsark i botten, skär av eventuellt överflödig filodeg från sidorna och pensla med smör. Upprepa detsamma med ytterligare två ark.
5. Lägg hälften av de hackade nötterna tätt packat på filodegen och lägg sedan 3 ark till med penslat smör mellan över nötterna.
6. Till sist lägger du på resten av nötterna och avslutar med 5 filodegsark med penslat smör mellan. Glöm inte att även pensla det översta filodegsarket med smör.
7. Innan baklavan ska in i ugnen behöver du dela den i bitar. Jag delade min i 8 men fler eller färre går såklart också bra.
8. Grädda baklavan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
9. När du tagit ut baklavan ur ugnen slår du på ett jämnt lager sockerlag över baklavan. Den ska ha sugit åt sig helt av sockerlagen innan servering.

5 ljuvliga recept med svenska äpplen!

Nu kan man väl äntligen säga att hösten är på g vilket innebär säsong för våra underbara svenska äpplen. Jag måste ändå säga att jag har varit rätt duktig på att baka med äpplen när jag tittar tillbaka i mitt arkiv. I listan nedan hittar du mina 5 favoritrecept med äpplen som du kan baka i mängder!
 
En all-time favourite hos mig är den här mjuka kakan med tosca, äpple och klassiska svenska kryddor. En såndär mjuk kaka som går hem hos ALLA.
 
En perfekt start på dagen får du med den här quinoagröten som sköter sig själv i ugnen medan du gör dig iordning på morgonen!
 
Ett annat nyttigt alternativ att göra med äpplen är de här äpplesnacksen. Jag har sagt det förut och säger det igen, äpple och jordnötssmör är en dödligt god kombination!
 
Varför välja mellan pannacotta och äpplesmulpaj när man kan ha båda två? Med den här äppelpajscottan får du det uppleva det bästa av två världar.
 
En ny verson av chokladbollar som smakar underbart höstigt! Även om vit choklad i regel är mycket sötare än vanlig choklad så upplever jag att de här chokladbollarna är mindre söta än vanliga chokladbollar.

Kolla kladdkakorna!

Medans jag själv inte kan baka några kladdkakor i mitt älskade kök som är under renovering så njuter jag istället av blogg.ses senaste artikel om 5 ljuvliga kladdkakor. Förutom några av mina recept så hittar ni massa grymma recept från andra bakbloggare här på blogg.se! Ni hittar artikeln här! Extra sugen blev jag på den här kladdkakan med karamellpopcorn från Marias Bakglädje. Hur god ser inte den ut att vara?!

5 sanningar om matbloggare

Asså long time no see! Jag har världens bloggabstinens och massa härliga idéer att dela med mig av men tyvärr gör det naturliga kaoset som kommer med en köksrenovering att jag har svårt att få till det hela. Men snart är dem klara och jag får bosätta mig i köket igen! Bara några dagar kvar, så hang in there! Tills dess tänkte jag dela med mig av några sanningar som stämmer in på de flesta av oss matbloggare. Skriven med glimten i ögat såklart ;) Känner ni igen er på någon punkt?
 
1. Att äta mat tillsammans med en matbloggare innebär oftast att man får äta kall mat. Maten ska style:as och fotas innan någon i sällskapet ens kan drömma om att få smaka på den.
 
2. Hur fint det än blir på bild så strör jag i verkligheten inte min granola över yoghurten med en pytteliten sked. Precis som alla andra människor så har jag stressiga mornar där jag försöker vinna tid genom att inte dra fram en sked utan försiktigt hälla från påsen direkt ner i skålen vilket nästintill alltid slutar i katastrof.
 
Min väns reaktion när jag frågar om hon vill ta med sig den här tårtan hem: "Vadå FÅR jag den? Bara sådär?".
 
3. Ibland misstänker mina vänner att jag har en hemlig plan om att göra dem tjocka. Jag älskar att baka och det gärna ofta. Dock så är det svårt att äta upp allt själv så jag tar ofta och gärna med mig till vänner, skola och jobb. Eftersom att halva världen är på diet så blir dock många misstänksamma över att jag bara ger dem en massa läckra bakverk och tror därför att jag har en stor masterplan om att göra dem tjocka av att äta massa gottis för att själv känna mig smal.
 
4. Även bakbloggare köper färdig fika från affären...Men älskar att alla tror att man gjort allting från scratch de gånger man köpt färdigt för att det är vad de förväntar sig.
 
5. Okej sista sanningen är egentligen ett problem för alla bloggare som är bosatta i norden under vinterhalvåret. Vårt liv kretsar kring de ynka timmar mitt på dagen med perfekt dagsljus för fotografering. Tänkte först skriva ut hur jag löser det problemet men helt ärligt är min obsession att leverera blogginlägg även på vintern föör pinsam för att skriva ut ;)
Powered by Jasper Roberts - Blog