Babyshower i lila & rosa


Gårdagen bjöd på ännu en babyshower! Det är verkligen högsäsong för fester just nu och nästa vecka är det dags för massa student- och examensfirande :) Så roligt för mig som både älskar att baka fika till fester men också att dekorera. Ännu roligare blir det om både fika och dekoration matchar varandra.
 
Dekorationen som ni ser på bilder i det underbara färgtemat lila och rosa, ligger min vän bakom. Titta bara på den extremt söta rosetten på väggen! Blev helt kär! Speciellt eftersom att lila är en av mina favoritfärger.
 

En hjärtformad tårta

I helgen firades en vän som nyligen gift sig. Man skulle kunna säga en möhippa i efterskott. Det blev en hjärtformad tårta med parets bröllopsdag och jag fick en anledning att använda min senaste crush i tårtvärlden - nämligen cake lace. Det ser mer avancerat ut än vad det här och lyfter verkligen en tårta på ett snyggt sätt. Jag använder mitt cake lace starter kit som finns att köpa på Cake & Design. Denna gång färgade jag lace smeten röd! :D
 
Tårtan är fylld med min fluffiga jordgubbsmousse (recept här) och vaniljkräm (recept här). Jag gjorde tårtbotten som vanligt enligt tre lika receptet och spacklade med italiensk vaniljsmörkräm som jag smaksatte med vaniljpulver.

Ferrero Rocher Cheesecake

Idag bjuder jag på den ultimata fredagsefterrätten: en ferrero rocher cheesecake i glas med swirl av dulche de leche och choklad. Förutom att den är riktigt god så är den super enkel att göra. Det här receptet räcker till två stora och 4 små portioner.
 
 
 
Ingredienser (ferrero rocher cheesecake i glas):
50 g smör
12 digestivekex
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker (kan uteslutas)
0,5 dl krossade hasselnötter
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
100 g smält choklad
2 msk rapsolja
ferrero rocher
färska jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och krossa kexen till ett fint smul. Blanda ihop dessa två och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt därefter krossade hasselnötter och eventuellt florsocker och vänd försiktigt med slickepott.
3. Smält den mörka chokladen och blanda i rapsoljan. Låt svalna men den behöver fortfarande vara rinnig i konsistensen när du varvar den i glasen.
4. Ta fram två fina glas att servera i och varva med digestivekex, färskostfyllning, dulche de leche och choklad. Toppa till sist med ferrero rocher, färska jordgubbar och den dulche de leche och choklad som finns kvar.
 
---
 
Serves 2
 
Ingredients (Ferrero Rocher cheesecake in glass):
50 g butter
12 digestive biscuits
300 g of cream cheese
1.25 dl whipping cream
0.5 dl of crushed hazelnuts
1/2 jar Dulche de leche / caramelized milk à 397 grams
100 g melted chocolate
2 tablespoons canola oil
Ferrero Rocher
fresh strawberries
 
Do this:
1. Melt the butter and crush the biscuits to a fine crumba. Mix together these two and set aside.
2. Whisk together cream cheese and whipped cream to a fluffy batter. Then add the crushed hazelnuts and fold gently with a spatula.
3. Melt the dark chocolate and mix in the canola oil. Allow to cool, but it still needs to be runny in consistensy when revving it in the glasses.
4. Take out two nice glasses to serve in and unwind with digestive biscuits, cream cheese filling, Dulche de leche and chocolate. Top with Ferrero Rocher, fresh strawberries and the Dulche de leche and chocolate that is left.

I mitt svartvita kök

Äntligen kan jag visa er lite från mitt kök! Det har varit en riktigt lång process för mig att för det första ens veta hur jag vill ha det. En av mina problem är att jag tycker att allt är så fint haha men samtidigt vill jag inte ha det plottrigt. Dock trodde jag aldrig att det skulle resultera i att jag skulle ÄLSKA svartvitt och minimalistiskt.
 
Jag har halva köket kvar att fixa så det här är bara matplatsdelen men nu känner jag att jag helt klart är på rätt spår! Det skulle dock vara fint att ha något på matbordet. Jag har testat lite olika ljusbrickor, löpare osv men känner inte riktigt att jag hittat rätt än. Någon som har något tips?

Hälsosam cookie cake

Mina vänner känner mig alltför väl haha. Fick denna underbart fina och klockrena tårtspade från en av mina närmaste vänner. Det roliga är att jag kollat på denna ett flertal gånger men avstått för att jag försöker att inte köpa massor med saker till köket. Det verkar dock som att denna var menad för mig haha. Tusen tack älskade vän!
Måndag betyder som vanligt att jag delar med mig av ett hälsosammare recept här på bloggen och denna gång blir det lite av en fortsättning på mina hälsosamma chocolate chip cookies. Denna underbart mjuka och goda cookie cake är det ultimata måndagsfikat. Till den serverade jag en syrlig hallonsås som enbart är gjort på hallon som jag kokat ihop med lite citronsaft.
 
Denna kaka är vegansk och fritt från vitt socker. Jag hade havregryn i min men för en helt glutenfri kaka kan du byta ut det mot samma mängd kokosflingor. Det här receptet bakade jag i en form som är ca 20 cm i diameter och räcker till ca 8 bitar.
 
Ingredienser (hälsosam cookie cake):
1 burk à 400 g blötlagda kikärtor (240 g avrunnen vikt)
2 dl havregryn (kokosflingor för glutenfritt)
2 dl äppelmos (kolla att den är ekologisk och sockerfri!)
3 tsk kokosolja
1 tsk vaniljarom
0,5 tsk bakpulver (kan uteslutas)
0,5 tsk bikarbonat (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
1 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad (minst 80% kakaohalt)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakform med bakplåtspapper.
2. Lägg alla ingredienser förutom den mörka chokladen och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
3. Hacka den mörka chokladen grovt. Lägg ner hälften i smeten och vänd försiktigt tills den fördelat sig väl.
4. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
5. Strö på resten av den mörka chokladen precis när du tagit ut kakan från ugnen. Kan ätas varm eller kall.
 
Ingredienser (hallonsås):
150 g frysta hallon
1 msk citronsaft
 
Gör såhär:
1. Koka upp hallonen och citronsaften i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt. Hjälp till med en sked för att mosa hallonen.
2. Sila hallonsåsen så du blir av med hallonkärnor. Häll över i en skål och servera kall eller varm.
 
---
 
Monday means as usual that I share with you a healthier recipe on the blog and this time it will be a bit of a continuation of my healthy chocolate chip cookies. This wonderfully soft and delicious cookie cake is the ultimate coffee break for a Monday. It is served with a tart raspberry sauce that is made only of raspberries that I boiled together with a little lemon juice.

This cake is vegan and free of white sugar. I had mine made with oatmeal but for a completely gluten-free cake, you can replace it with the same amount of coconut flakes. I baked this recipe in a form that is about 20 cm in diameter and lasts for about 8 pieces.

Ingredients (healthy cookie cake):
1 jar of 400 g soaked chickpeas (240 g drained weight)
2 dl oatmeal (coconut flakes for gluten-free)
2 dl applesauce (check that it is organic and sugar free!)
3 teaspoons of coconut oil
1 tsp vanilla aroma
0.5 tsp baking powder (optional)
0.5 tsp baking soda (optional)
0.5 tsp salt
1 dl peanut butter
100g dark chocolate (at least 80% cocoa content)

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius and cover the baking form with baking paper.
2. Add all the ingredients except the dark chocolate and mix together until smooth with a hand blender.
3. Chop the dark chocolate coarsely. Put down half in the batter and fold gently until well distributed.
4. Spread the batter in the baking form and bake in middle of oven for about 30 minutes.
5. Sprinkle the rest of the dark chocolate just after removing the cake from the oven. The cake can be eaten hot or cold.

Ingredients (raspberry sauce):
150 g frozen raspberries
1 tablespoon lemon juice

Do this:
1. Boil the raspberries and lemon juice in a saucepan until the raspberries dissolve completely. Help with a spoon to mash the raspberries.
2. Strain the raspberry sauce so you get rith of all the seeds. Pour into a bowl and serve hot or cold.
Powered by Jasper Roberts - Blog