Babyshower i lila & rosa

Gårdagen bjöd på ännu en babyshower! Det är verkligen högsäsong för fester just nu och nästa vecka är det dags för massa student- och examensfirande :) Så roligt för mig som både älskar att baka fika till fester men också att dekorera. Ännu roligare blir det om både fika och dekoration matchar varandra.
 
Dekorationen som ni ser på bilder i det underbara färgtemat lila och rosa, ligger min vän bakom. Titta bara på den extremt söta rosetten på väggen! Blev helt kär! Speciellt eftersom att lila är en av mina favoritfärger.
 
En hjärtformad tårta
I helgen firades en vän som nyligen gift sig. Man skulle kunna säga en möhippa i efterskott. Det blev en hjärtformad tårta med parets bröllopsdag och jag fick en anledning att använda min senaste crush i tårtvärlden - nämligen cake lace. Det ser mer avancerat ut än vad det här och lyfter verkligen en tårta på ett snyggt sätt. Jag använder mitt cake lace starter kit som finns att köpa på Cake & Design. Denna gång färgade jag lace smeten röd! :D
 
Tårtan är fylld med min fluffiga jordgubbsmousse (recept här) och vaniljkräm (recept här). Jag gjorde tårtbotten som vanligt enligt tre lika receptet och spacklade med italiensk vaniljsmörkräm som jag smaksatte med vaniljpulver.
Ferrero Rocher Cheesecake
Idag bjuder jag på den ultimata fredagsefterrätten: en ferrero rocher cheesecake i glas med swirl av dulche de leche och choklad. Förutom att den är riktigt god så är den super enkel att göra. Det här receptet räcker till två stora och 4 små portioner.
 
 
 
Ingredienser (ferrero rocher cheesecake i glas):
50 g smör
12 digestivekex
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker (kan uteslutas)
0,5 dl krossade hasselnötter
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk à 397 gram
100 g smält choklad
2 msk rapsolja
ferrero rocher
färska jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Smält smöret och krossa kexen till ett fint smul. Blanda ihop dessa två och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt därefter krossade hasselnötter och eventuellt florsocker och vänd försiktigt med slickepott.
3. Smält den mörka chokladen och blanda i rapsoljan. Låt svalna men den behöver fortfarande vara rinnig i konsistensen när du varvar den i glasen.
4. Ta fram två fina glas att servera i och varva med digestivekex, färskostfyllning, dulche de leche och choklad. Toppa till sist med ferrero rocher, färska jordgubbar och den dulche de leche och choklad som finns kvar.
 
---
 
Serves 2
 
Ingredients (Ferrero Rocher cheesecake in glass):
50 g butter
12 digestive biscuits
300 g of cream cheese
1.25 dl whipping cream
0.5 dl of crushed hazelnuts
1/2 jar Dulche de leche / caramelized milk à 397 grams
100 g melted chocolate
2 tablespoons canola oil
Ferrero Rocher
fresh strawberries
 
Do this:
1. Melt the butter and crush the biscuits to a fine crumba. Mix together these two and set aside.
2. Whisk together cream cheese and whipped cream to a fluffy batter. Then add the crushed hazelnuts and fold gently with a spatula.
3. Melt the dark chocolate and mix in the canola oil. Allow to cool, but it still needs to be runny in consistensy when revving it in the glasses.
4. Take out two nice glasses to serve in and unwind with digestive biscuits, cream cheese filling, Dulche de leche and chocolate. Top with Ferrero Rocher, fresh strawberries and the Dulche de leche and chocolate that is left.
Matklubbens Topplista mytasteswe.com