Ugnsbakad falafel

Nu ska jag tipsa er om en snabb, enkel, vegetarisk och väldigt väldigt god lunch! Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga. Jag serverade dem i plattbröd tillsammans med färska grönsaker och en super god yoghurtsås.
 
Receptet nedan räcker till 9 stycken stora falafel.
 
Ingredienser (falafel):
400 g kokta kikärtor
2 pressade vitlöksklyftor
1 riven gul lök
2 msk potatismjöl
0,5 dl finhackad persilja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg alla ingredienser i en skål och kör med stavmixer till en slät smet.
3. Klicka ut smeten till 9 lika stora bollar på bakplåtspappret.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Dessa falfel blir lite mer platta till sin form.
 
Ingredienser (yoghurtsås):
2 dl matyoghurt
1 msk tahini
pressad saft från en halv citron
0,5 dl finhackade färska örter från persilja, koriander och mynta
salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en skål förutom salt och peppar. Blanda väl och smaka sedan av med lite salt och peppar i taget.
 
---
 
Now I'll tell you about a quick, simple, vegetarian and very delicious lunch! These baked falafel are just super easy and get really juicy. I served them in flat bread along with fresh vegetables and a nice yoghurt sauce.
 
The recipe below is enough to 9 pieces of large falafel.
 
Ingredients (falafel):
400g cooked chickpeas
2 pressed garlic cloves
1 grated onion
2 tablespoons potato flour
0.5 cups of finely chopped parsley
1 teaspoon cumin
salt and pepper
 
Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees celsius and line a baking sheet with parchment paper.
2. Place all ingredients in a bowl and run with a hand blender until smooth.
3. Click the batter into 9 equal balls on the baking paper.
4. Bake in middle of oven for about 30 minutes. These Falfel gets a little more flat in shape.
 
Ingredients (yoghurt):
2 cups neutral yoghurt
1 tbsp tahini
pressed juice of half a lemon
0.5 cups of finely chopped fresh herbs of parsley, coriander and mint
salt and pepper
 
Do this:
1. Place all ingredients in a bowl except salt and pepper. Mix well and season with a little salt and pepper at a time.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Följ min blogg på Bloglovin
Du kanske också gillar
Kanelbullar med smak av apelsin & choklad
Segfrasiga äppelrutor
Vegansk chokladfondant
#1 - Fani

Det lät och såg grymt gott ut :) Aldrig prövat att göra egen falafel men blev sugen på det nu!

#2 - Anonym

Nej men Gud så gott!!

#3 - Dietistannica på Matsmart

Falafel måste ju vara en av de godaste vegetariska rätter som finns!

#4 - Nadia Andersson

Falafel är det bästa jag vet! Ska prova din variant. ser så got ut :)

#5 - Linnéa - The Hungry Gosling

Det ser jättegott ut! :)

Powered by Jasper Roberts - Blog