DIY: Cellophane Candy Cones
Snart vankas det stor fest hemma hos oss och då är dessa ursöta godiskoner i cellofan en rolig variant på den klassiska godispåsen! Förutom att de är billigare att göra sina egna än att köpa själv så kan man välja färg och mönster efter vilket färgtema man har på festen. Som ni ser så är det rosa och guld som kommer gälla på vår fest.
 
Denna tutorial gjorde jag en video på istället för att skriva en massa och ta bild. Hoppas ni gillar den! Ni får gärna prenumerera på min Youtube-kanal också då jag planerat in en massa spännande bak- och pysselvideos som kommer att komma upp där inom kort!
 
No bake strawberry cheesecake
Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig. Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Den ni ser på bilden är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!
 
Ingredienser (no bake strawberry cheesecake):
21 digestivekex
150 g smör
400 g färskost
3 dl vispgrädde
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 g färska jorgubbar
100 g mörk choklad och 50 g smör till chokladglasyren
 
Gör såhär:
1. Mixa kexen till fina smulor.
2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.
3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.
4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.
5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.
6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .
7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.
8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.
 
---
 
Cheesecake is such a delicious pastry  but it can sometimes be a science in itself to get it absolutely perfect and creamy. Then no bake cheesecake a quick and easy alternative that will never go wrong! The one you see in the pictures above is filled with strawberries, flavored with vanilla and topped with chocolate glaze!

Ingredients (no bake strawberry cheesecake):
21 digestive biscuits
150 g butter
400 g of cream cheese
1 cups whipping cream
0.5 tsp pure vanilla powder
250 g fresh jorgubbar
100 g dark chocolate 50 g butter to chocolate glaze

Do this:
1. Mix the biscuits to fine crumbs.
2. Melt the butter and add it to the biscuits. Mix well until you obtain a malleable mass.
3. Cover the bottom of a baking pan with removable edges with parchment paper. Press out the biscuit mass in the bottom of the baking pan.
4. Rinse the strawberries and pat them dry with paper towels. Cut the leaves of some strawberries so that they have a flat surface to stand on. Cut them in two and distribute them along the edge of the pan.
5. Whisk together cream cheese, whipped cream and vanilla powder to a fluffy batter. Add the mixture into the baking pan and spread the so you get a smooth surface.
6. Let the cheesecake stand in the refrigerator for 30 minutes. .
7. To make the chocolate glaze, melt the chopped chocolate and butter over low heat until everything have melted completely. Pour the glaze into a bowl and let stand in the refrigerator. Make sure to check on it every now and then. The icing is ready to use when it has thickened but still be liquid.
8. Remove the edges of the baking pan and then decorate your cheesecake with chocolate glaze and strawberries that you have left.
Banoffee Pie i glas
Märker ni att jag är helt frälst av dulche de leche? Den från Pampas Deli är bara så himla god och smakrik så jag vill ha den i allt jag bakar haha. Hoppas ni inte har tröttnat på dulche de leche recept för jag har massor mer i lager! Igår gjorde jag en snabb och enkel variant av Banoffee Pie som serveras i glas. Du behöver inte mer än 15 minuter för att slänga ihop den här efterrätten!
---
Have you noticed that I am completely in love with dulche de leche? The one from Pampas Deli are just so amazingly good and tasty so now I want it in everything I bake haha. Yesterday I made a quick and easy variant of Banoffee Pie, served in glasses. You do not need more than 15 minutes to throw together this dessert!
Receptet räcker till ca 3 portioner
 
Ingredienser (banoffee pie i glas):
50 g smör
7 digestivekex
1 dl valnötter
2 bananer
4 dl vispgrädde
riven choklad och bär till garnering
 
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Mixa digestivekex och valnötter i en matberedare till fina smulor. Lägg det sen i en skål.
3. Tillsätt smöret och blanda väl.
3. Skiva bananerna och vispa upp grädden.
4. Ringla dulche de leche på insidan av glasen. Jag använde en spritspåse som jag klippte en liten öppning till för att få till det snyggt.
5. Lägg digestive- och smörkross i botten, sedan vispgrädde, skivade bananer, vispad grädde igen och till sist riven choklad och bär. Klart och kan ätas direkt!
 
---
 
Serves about 3 servings
 
Ingredients (banoffee pie in glass):
50 g butter
7 digestive biscuits
0,5 cup walnuts
2 bananas
1 cup Dulche de leche classic
4 cup heavy cream
grated chocolate and berries for garnish
 
Do this:
1. Melt the butter in a saucepan.
2. Mix digestive biscuits and walnuts in a food processor into fine crumbs. Put it in a bowl.
3. Add the butter and mix well.
3. Slice the bananas and whisk the cream.
4. Drizzle Dulche de leche on the inside of the glasses. I used a piping bag which I cut a small opening to to get to it nicely.
5. Add the butter crumble to the bottom, then whipped cream, sliced bananas, whipped cream again, and finally grated chocolate and berries. Done and can be eaten right away!
Matklubbens Topplista mytasteswe.com