Key Lime Cheesecake

Lemon cheesecake har länge legat på top hos mig när det kommer till cheesecakes men efter att ha testat att ersätta citron med lime så tror jag att min favvo minsann fått en konkurrent. Detta bakverk kallar jag key lime cheesecake och är som sommar i cheesecake format. Receptet är bakat i en form med diameter på ca 23 cm och räcker till 8 bitar.
 
Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa kexen till fina smulor.
3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
 
Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula
rivet skal från 1 lime
 
Gör såhär:
1. Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
2. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
3. Tillsätt sedan vanilj och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
4. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
5. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
6. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
 
Ingredienser (lime curd):
1,25 dl limesaft
0,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 ägg
1 äggula
12,5 g smör
någon droppe grön pastafärg
bär och skivad lime till garnering
 
Gör såhär:
1. Lågg hälften av limesaften i en kastrull tillsammans med strösockret och blanda. Låt koka upp och dra sedan bort från plattan.
2. Blanda ihop maizena och resten av limesaften i en skål. Häll ner i kastrullen och blanda.
3. Vispa ihop äggula och ägg lätt i en skål och häll också ner det i kastrullen. Blanda väl och låt kurden sjuda på medelvärme tills den tjocknat. Dra bort från värmen och tillsätt smöret. Blanda tills smöret smält helt och färga eventuellt med någon droppe grön pastafärg.
4.Låt lime kurden svalna helt innan du har den på din cheesecake. Avsluta med att garnera med bär och skivad lime.


Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så vet jag att du tycker om det här inlägget!
Du kanske också gillar
Chipsfudge på 4 ingredienser
Saftig daimkaka med vaniljkräm
Brownie cookies med center-gömma
#1 - Pia

Mums, den här måste jag garanterat prova! :D

#2 - Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna

Åh så gott :D. Blev riktigt sugen :)

#3 - a n n i k a

Åhh så fin tårta!

#4 - Fatima

Åh det här måste jag prova, älskar citron och lime. Hur skär du din cheesecake med tanke på att bitarna ser exakt lika stora ut osv?

Svar: Jag kör ögonmått bara :) <3
Camilla

#5 - Emilie

Din blogg är så himla fin och dina bilder är helt fantastiska!! Jag älskar dina recept, du är så himla kreativ :)

Svar: Tack! Vad glad jag blir :)
Camilla