Hälsosam kladdkaka

Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då? Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Godast är den om den får vila i kylskåpet över natten!
 
Ingredienser:
2 avocado
2 hela ägg
2 äggvitor
10 mjuka dadlar
2 msk honung
2 dl mandelmjöl
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ihop avocado, ägg, äggvitor, dadlar och honung med en stavmixer.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna: mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål och sikta sedan ner detta i avocadosmeten. Blanda väl.
4. Klä en bakform med diameter 23 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt kakan svalna i kylskåp i minst 1 timme men helst över natten. Serveras med grädde och bär!
---
 
If I say that this mud cake is free of sugar, gluten and butter - do you believe in me? This chocolate dream is super delicious, creamy and can be eaten with a clear conscience. Tastes the best if it is you allow to rest in the fridge over night!

Ingredients:
2 avocados
2 whole eggs
2 egg whites
10 soft dates
2 tablespoons honey
2 dl almond flour
6 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking powder
1/2 tsp salt

Do this:
1. Set the oven to 175 degrees celsius.
2. Mix together the avocado, eggs, egg whites, dates and honey with a stick blender.
3. Mix together the dry ingredients: almond flour, cocoa, baking powder and salt in another bowl and sift to the avocado mixture.
4. Line a baking pan with a diameter of 23 cm
with baking paper and pour in the batter.
5. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes.
6. Allow the cake to cool in the refrigerator for at least 1 hour, but preferably overnight. Served with whipped cream and berries!
27
myTaste.se