Cookie dough cupcakes
Jag och @amateurbaking på instagram utmanade varandra med varsitt cupcake-recept och jag fick äran att göra hennes underbart goda cookie dough cupcakes. Receptet som räcker till 12 stycken cupcakes,  hittar ni på engelska här! Glöm inte att följa @mykitchenstories.se på instagram om ni inte redan gör det ;D
 
Ingredienser (cookie dough):
110 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
50 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj till en fluffig smet. Blanda ner mörk choklad, vetemjöl och mjölk. Blanda dock inte för mycket då vi inte vill utveckla gluten eftersom kakdegen kommer att ätas rå.
2. Ställ kakdegen i kylskåpet tills du ska fylla dina cupcakes.
 
Ingredienser (chokladmuffins):
45 g rumsvarmt smör
0,75 dl rapsolja
1,25 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljarom
1,5 dl mjölk (3 % fett, rumstemperatur)
1 msk snabbkaffe
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör, olja och strösocker till en fluffig smet.
3. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
4. I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, kakao och bikarbonat. Sikta ner hälften av detta i smörfluffet och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl.
5. Blanda ihop vaniljarom, snabbkaffe och mjölk. Tillsätt detta till smörsmeten tillsammans med saltet. Blanda väl.
6. Sikta sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda försiktigt tills allt blandats väl.
7. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 3/4.
8. Rulla kakdegen till bollar stora som enkronor och lägg en i varje muffinsform.
9. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
 
Ingredienser (swiss meringue buttercream):
3 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
2 dl florsocker
300 g rumsvarmt smör
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop vaniljsocker, äggvitor och strösocker över vattenbad i en värmetålig skål tills sockerkristallerna smält helt.
2. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa marängen till styva toppar.
3. Marängen är klar när den har nått rumstemperatur. Tillsätt då florsocker och fortsätt vispa en stund.
4. Klicka ner lite smör i taget i smeten samtidigt som du vispar på höghastighet. Frostingen är klar när du har fått en fluffig smet. Skulle den skära sig är det bara att fortsätta vispa tills den blir fluffig igen.
5. Dekorera dina muffins med frosting och den cookie dough som blev över.
 
---
 
Me and @amateurbaking on instagram challenged each other, each with a cupcake recipe and I was honored to make her wonderfully delicious cookie dough cupcakes. The recipe can be found here! Do not forget to follow @mykitchenstories.se on instagram if you are not already doing so ;D
Hälsosam kladdkaka
Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då? Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Godast är den om den får vila i kylskåpet över natten!
 
Ingredienser:
2 avocado
2 hela ägg
2 äggvitor
10 mjuka dadlar
2 msk honung
2 dl mandelmjöl
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ihop avocado, ägg, äggvitor, dadlar och honung med en stavmixer.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna: mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål och sikta sedan ner detta i avocadosmeten. Blanda väl.
4. Klä en bakform med diameter 23 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt kakan svalna i kylskåp i minst 1 timme men helst över natten. Serveras med grädde och bär!
---
 
If I say that this mud cake is free of sugar, gluten and butter - do you believe in me? This chocolate dream is super delicious, creamy and can be eaten with a clear conscience. Tastes the best if it is you allow to rest in the fridge over night!

Ingredients:
2 avocados
2 whole eggs
2 egg whites
10 soft dates
2 tablespoons honey
2 dl almond flour
6 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking powder
1/2 tsp salt

Do this:
1. Set the oven to 175 degrees celsius.
2. Mix together the avocado, eggs, egg whites, dates and honey with a stick blender.
3. Mix together the dry ingredients: almond flour, cocoa, baking powder and salt in another bowl and sift to the avocado mixture.
4. Line a baking pan with a diameter of 23 cm
with baking paper and pour in the batter.
5. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes.
6. Allow the cake to cool in the refrigerator for at least 1 hour, but preferably overnight. Served with whipped cream and berries!
Saftiga chocolate chip muffins
Dessa chokladmuffins med chokladbitar är bara såå saftiga och goda. Riktigt smälter i munnen och perfekta för det där intensiva chokladsuget. Receptet räcker till 12 stycken.
 
Ingredienser:
75 g smör
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
150 g grovhackad mörk choklad (spara 50 g till garnering)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, 100g hackad choklad och socker, och sikta ner i smörblandningen.
3. Vispa till en slät smet.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Precis när muffinsen kommer ut ur ugnen, garnera med den 50 g hackade chokladen.
---
 
These chocolate muffins with chocolate chips are just soo juicy and tasty. Really melts in the mouth and perfect for that intense chocolate craving. Serves 12 pieces.
 
Ingredients:
75 g butter
1/2 teaspoon vanilla
1 dl water
1 1/2 dl milk
1 egg
3 dl flour
1 dl cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
2 1/2 dl granulated sugar
150 g chopped dark chocolate (50 g for garnish)
 
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Add the vanilla sugar, water, milk and eggs to the butter.
4. Mix flour, cocoa, baking soda, baking powder, 100g chopped chocolate and sugar, and sift down into the butter mixture.
3. Whisk until smooth.
4. Bake in middle of oven for about 15 minutes.
5. Just when the muffins comes out of the oven, garnish with the 50 g chopped chocolate.
Matklubbens Topplista mytasteswe.com