Kolasnittar med dubbelchoklad

Kolasnittar är en så himla goda och med bitar av både mörk och vit choklad så blir det en alldeles underbar smakupplevelse som påminner lite om chocolate chip cookies. Dessa går åt snabbt så ni kanske till och med vill baka dubbel sats!
 
Och hörrni, hur fina är inte dessa burkar för ingredienser? Och den söta måttsatsen? Allt detta är från Strömshaga som har så mycket fin inredning! I och med att jag hänger i köket så mycket så är det inte så konstigt att jag älskar köksinredning så jag har svårt att slita mig loss när jag väl gått in och kikat i deras webbutik Balders Hage.
 
Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk mörk sirap
2,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
50 g grovhackad mörk choklad
50 g grovhackad ljus choklad
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap till en fluffig smet.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och malen ingefära i en separat skål. Vänd ner det i smeten med en slickepott.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel och strö över den grovhackade chokladen.
6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. De ska få en gyllene färg.
7. Låt dem svalna och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.
 
I samarbete med Strömshaga
 
---
 
Caramel cookies are so delicious and with pieces of both dark and white chocolate it truly becomes a wonderful taste experience. These are eaten up quickly so you might even want to bake double batch!

And hey, how great are these cans for ingredients? And the cute measurement kit? All this is from Strömshaga who have so much nice home decor! As I hang a lot in the kitchen it's not surprising that I love the kitchen interior so I find it hard to tear myself away once I check out their online store Balders Hage.

Ingredients:
100 g soft butter
1 dl granulated sugar
2 tablespoons dark syrup
2.25 dl flour
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
1 teaspoon ground ginger
50 g chopped dark chocolate
50 g of coarsely chopped milk chocolate

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celisus.
2. Beat butter, granulated sugar and syrup to a fluffy batter.
3. Mix flour, baking powder, vanilla sugar and ground ginger in a separate bowl. Turn it into the batter with a spatula.
4. Divide the dough and roll out to two lengths.
5. Place the rolls on a baking sheet with parchment paper and flatten them a bit. Groove with a fork and sprinkle over the chopped chocolate.
6. Bake the rolls in the middle of the oven for 12-15 minutes. They should get a golden color.
7. Allow them to cool and then cut on the diagonal lengths. Let cuts are cool on the baking sheet.
 
In collaboration with Strömshaga
1
Johanna

Åh vad gott! Jag ÄLSKAR kolasnittar!! :D

myTaste.se