Citronmaräng Eclairs
Efter all vinterrelaterad bakning så har jag saknat något riktigt syrligt och fräscht till fikat. Idag fick de bli dessa härligheter: eclairs fyllda med lemon curd, toppade med en fluffig maräng. Det är ju inte riktigt säsong för jordgubbar med de blev pricken över i:t!
Eclair är ett sånt bakverk som jag trodde var jätte svårt att göra fram tills att jag faktiskt vågade mig på att prova det själv. Det finns några knep som alltid för att lyckas varje gång:
  • Väg ingredienserna istället för att använda dl-mått (jag har skrivit ingredienserna nedan både i dl och gram).
  • Pensla med äggula och vatten för en riktigt fin färg.
  • Stick ett litet, litet hål på sidan om varje eclair precis när de kommit ut ur ugnen för att de inte ska säcka ihop och bli blöta inuti.
Eclair går också utmärkt att förbereda degen för kvällen innan. Efter punkt nr 6 i receptet kan du ställa den i kylskåpet och fortsätta göra resten av punkterna dagen efter.
Sen är det bara att börja baka och fyllda dem med exakt det DU älskar. Om du inte är ute efter det syrliga kan du lätt fylla dem med nutella, vaniljkräm eller dulche de leche. Gå bananas helt enkelt! Det här receptet räcker till ca 15-16 stycken.
 
Ingredienser:
120 g smör
1,25 dl vatten (120 g)
1,25 dl mjölk (120 g)
0,5 tsk salt
2,4 dl vetemjöl (140 g)
4 medelstora ägg
 
1 ägg + 1 msk vatten till pensling
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smör, vatten och mjölk i en kastrull, koka upp på medelvärme under omrörning.
3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vetemjölet. Rör om och ställ tillbaka kastrullen på plattan.
4. Sänk värmen och låt degen rosta i kastrullen under omrörning i ca 2 minuter.
5. Lägg över degen i en kall bunke och låt svalna i ca 15 minuter. Tillsätt därefter 1 ägg i taget och vispa däremellan.
6. Plasta in degen och låt den vila en timme.
7. Lägg degen i en spritspåse med stor rund tyll och spritsa ut dina eclairs på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg blandat med lite vatten och grädda dem i 5 minuter för att sedan sänka temperaturen till 180 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
8. Gör ett ett pyttelitet hål i sidan av varje eclair precis när du tagit dem ur ugnen och låt dem sedan svalna på galler innan dy fyller och garnerar.
En Loddo fylld med överraskningar!
Det är så himla roligt med prenumerationsboxar! Att regelbundet få hem ett paket med produkter inom kategorier man är intresserad av är en härlig vardagslyx! Förra veckan fick jag testa den här godingen från Loddo, en prenumerationsbox med produkter inom mat, städ, tvätt, hygien mm. Perfekt för mig som älskar allt som har med mat och hem att göra!
 
Det roliga var att det verkligen fanns produkter som alla i familjen ville ha, t. om min dotter! Det fanns en liten röd leksaksgroda, men som jag inte fick med på bild för att hon redan hunnit springa iväg med den. Maken hittade flera saker som han gillade, bl.a Dry Roasted Mix från Nutisal och jag tog tacksamt för mig av alla härliga städprodukter! Lådan var full med härligheter och bilderna visar verkligen bara ett litet, litet urval.
 
Om du är sugen på att testa den här prenumerationsboxen så kostar den endast 99 kr/box som kommer varannan månad! Riktigt billigt, och ännu billigare blir det om du använder rabattkoden kompis20 som ger dig 20% rabatt på din första box. Mer information finns på deras hemsida Loddo.se.
After Eight brownie cupcakes med päronfrosting
Jag har alltid älskat After Eight-choklad men fick bara nyligen upp ögonen för kombinationen after eight och päron. En vän hade det i sin bröllopstårta och det är riktigt fräscht och gott! Idag lät jag mig inspireras av den smakkombinationen i en underbar cupcake med en seg browniebotten proppfylld med after eight, toppad med en fluffig päronfrosting!
Dessa gav jag som en liten present till en av mina vänner som jag inte sett på länge. Den här terminen på utbildningen har inte gett mig så mycket tid till socialt liv haha, det har varit intensivt men samtidigt väldigt rolig eftersom att det är sista året.
 
Receptet räcker till 12 stycken.
Ingredienser (sega browniemuffins med after eight):
200 g osaltat smör
3,5 dl strösocker
2 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg (storlek M)
144 g (18 plattor) After Eight choklad
2,25 dl vetemjöl
 
Ingredienser (päronfrosting):
300 g färskost
75 g mjukt smör
1,25 dl florsocker
eventuellt grön pastafärg
päronessens
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet. Smeten reser sig inte så mycket så man kan fylla nästan hela vägen upp.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
8. För att göra frostingen behöver du vispa ihop färskost och mjukt smör till en fluffig smet.
9. Tillsätt florsocker och pastafärg och vispa på låg hastighet till en jämn smet.
10. Ha till sist i päronessence och blanda förisktigt med en slickepott.
11. Lägg frostingen i en spritspåse (och gärna stjärntyll för en snygg finish) och dekorera dina cupcakes med den :).
 
Matklubbens Topplista mytasteswe.com