Cheesecake-pannkakor med jordgubbar
Äntligen lördag! Vilket för mig betyder sovmorgon och lite lyxigare frukost. Idag blev det lite hälsosammare cheesecake pannkakor med jorgubbar som jag lyxade till med garnering på jordgubbar, kokoschips och flytande honung. Det blev verkligen den bästa av två världar: cheesecake + pannkakor = sant! Riktigt gott och fräscht! Det här receptet räcker till 4 portioner.
 
Vill ni ha en färdig inköpslista att klicka hem för detta recept är det bara att kika in på Mathem.se!
 
Ingredienser (cheesecake pannkakor med jordgubbar):
5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
560 g färskost naturell
2 st bananer
4 st ägg
2 tsk vaniljpulver
4 dl färska jordgubbar
smör till stekning.
 
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser förutom jordgubbarna i en mixer till en slät smet.
2. Skölj jordgubbarna och dela i mindre bitar.
3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Häll smet i stekpannan och toppa med jordgubb. Vänd pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
 
---
 
Finally saturday! For me, that means sleeping a bit more and having a great breakfast. Today I made healthier cheesecake pancakes with strawberries garnished with strawberries, coconut chips and honey. These pancakes really are a combination of two delicious worlds: cheesecake + pancakes = love! Really tasty and fresh! This recipe is enough for 4 servings.

Ingredients (cheesecake pancakes with strawberries):
5 dl rolled oats
2 teaspoons baking powder
560 g plain cream cheese
2 bananas
4 eggs
2 tsp vanilla powder
4 dl fresh strawberries

butter for frying.
 
Do this:
1. Mix together all ingredients except the strawberries in a blender until smooth.
2. Rinse the strawberries and cut into smaller pieces.
3. Fry the pancakes in butter over medium heat. Pour the batter into the pan and top with strawberries. Turn the pancake when it begins to form bubbles on the surface.
Krämig After Eight-glass utan maskin
Just som man tror att våren är på g så vaknar man av att det snöar utanför fönstret haha. Verkar som att vi har ett spännande väder att vänta oss sommaren 2016. Hursomhelst, är det vårmånader så är det glass som ska ätas. Roligast är det att göra den själv och med det här receptet behöver du endast 2 ingredienser + valfri smaksättning och inte ens glassmaskin!
 
---
 
Just as one thought that spring is here, I woke up to a snowing view. It seems like we have an exciting weather to expect here in Sweden summer 2016. Anyways, as long as we've reached the spring months ice cream has to be eaten haha. And it's so much fun to make the ice cream yourself and with this recipe, all you need is 2 ingredients and flavour of your own choice. The best part is that you don't even need an ice cream machine!
Jag har ju onekligen fått en grej för After Eight på siståne men det är bara så fräscht och gott att ha i bakverk! För några dagar sedan hade jag det i min ljuvliga brownie och idag har jag den i glass. Detta är helt seriöst bland de godaste glassarna jag ätit! Inom kort kommer också ett recept där jag kombinerar denna glass med en annan go'bit. Håll utkik!
 
Det här receptet räcker till ca 1 liter glass.
 
Ingredienser (After Eight-glass):
1 burk à 397 g kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
40 g (5 plattor) After Eight choklad
 
1 krm grön pastafärg/hushållsfärg (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd med en slickepott tills allt blandats väl.
3. Bryt after eight chokladen i mindre bitar och lägg det i glassen. Om du vill kan du även ha i lite pastafärg eller hushållsfärg för att få en härlig mintfärg. Detta är dock inget som påverkar smaken och kan därför uteslutas helt.
4. Häll glassmeten i en avlång brödform och ställ i frysen i minst 6 timmar innan servering.
 
---
 
I’ve recently got a thing for After Eight chocolate. It’s just such a fresh and delicious taste to at to your pastries. A couple of days ago I added it to my delicious brownie and today I have it in ice cream. This is seriously among the most delicious ice creams I’ve ever had! Shortly I’ll also share a recipe with you guys in which I combine this ice cream with another delicious treat. Stay tuned!

This recipe gives you about 1 liter of ice cream.

Ingredients (After Eight ice cream):
1 tin à 397 g condensed milk
5 dl whipping cream
40 g (5 plates) After Eight chocolate

1 pinch food coloring (optional)

Do this:
1. Whip the cream to soft peaks.
2. Add the condensed milk and fold with a spatula until everything is well mixed.
3. Break the After Eight chocolate into small pieces and put it in the ice cream. If you want you can even have a little food coloring to get a lovely mint color. However, this is nothing that affects the taste and can therefore be skipped.
4. Pour batter oblong loaf pan and place it in the freezer for at least 6 hours before serving.
Ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney
Nu ska jag dela med mig av ett recept som jag åt hemma hos en vän häromdagen. Detta är så gott att jag inte vet vad jag ska ta mig till haha. Min man vill numera att jag gör denna maträtt minst en gång i veckan.
 
Det är en smakrik kycklinggryta med mango chutney och curry som tillagas i ugn. Jag serverar den med bulgur och rostade cashewnötter. Vardagslyx på en tallrik! Det här receptet räcker till ca 6 portioner.

Ingredienser (ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney):
900 g kycklingfile
1 purjolök
2 stora morötter
3 msk curry
2 tsk ingefära 
1 msk soya
2 vitlöksklyftor
1.25 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
0.5 msk grönsaksfond
olivolja till stekning
persilja & cashewnötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen.
3. Hacka purjolök och vitlök fint.
4. Skala morötterna och skiva i tunna skivor.
5. Stek purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de blir mjuka.
6. Ha i kycklingen, soya, ingefära och curry. Kycklingen ska bara få yta, ej bli genomstekt.
7. Lägg kycklingen med lök i en ugnsfast form. Tillsätt mango chutney, grönsaksfond och kokosmjölk. Blanda väl.
8. Tillaga kycklinggrytan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
9. Garnera med persilja och cashewnötter. Servera med bulgur eller ris.
 
Matklubbens Topplista myTaste.se