Cheesecake-pannkakor med jordgubbar

Äntligen lördag! Vilket för mig betyder sovmorgon och lite lyxigare frukost. Idag blev det lite hälsosammare cheesecake pannkakor med jorgubbar som jag lyxade till med garnering på jordgubbar, kokoschips och flytande honung. Det blev verkligen den bästa av två världar: cheesecake + pannkakor = sant! Riktigt gott och fräscht! Det här receptet räcker till 4 portioner.
 
Vill ni ha en färdig inköpslista att klicka hem för detta recept är det bara att kika in på Mathem.se!
 
Ingredienser (cheesecake pannkakor med jordgubbar):
5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
560 g färskost naturell
2 st bananer
4 st ägg
2 tsk vaniljpulver
4 dl färska jordgubbar
smör till stekning.
 
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienser förutom jordgubbarna i en mixer till en slät smet.
2. Skölj jordgubbarna och dela i mindre bitar.
3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Häll smet i stekpannan och toppa med jordgubb. Vänd pannkakan när det börjar bildas bubblor på ytan.
 
---
 
Finally saturday! For me, that means sleeping a bit more and having a great breakfast. Today I made healthier cheesecake pancakes with strawberries garnished with strawberries, coconut chips and honey. These pancakes really are a combination of two delicious worlds: cheesecake + pancakes = love! Really tasty and fresh! This recipe is enough for 4 servings.

Ingredients (cheesecake pancakes with strawberries):
5 dl rolled oats
2 teaspoons baking powder
560 g plain cream cheese
2 bananas
4 eggs
2 tsp vanilla powder
4 dl fresh strawberries

butter for frying.
 
Do this:
1. Mix together all ingredients except the strawberries in a blender until smooth.
2. Rinse the strawberries and cut into smaller pieces.
3. Fry the pancakes in butter over medium heat. Pour the batter into the pan and top with strawberries. Turn the pancake when it begins to form bubbles on the surface.

Krämig After Eight-glass utan maskin

Just som man tror att våren är på g så vaknar man av att det snöar utanför fönstret haha. Verkar som att vi har ett spännande väder att vänta oss sommaren 2016. Hursomhelst, är det vårmånader så är det glass som ska ätas. Roligast är det att göra den själv och med det här receptet behöver du endast 2 ingredienser + valfri smaksättning och inte ens glassmaskin!
 
---
 
Just as one thought that spring is here, I woke up to a snowing view. It seems like we have an exciting weather to expect here in Sweden summer 2016. Anyways, as long as we've reached the spring months ice cream has to be eaten haha. And it's so much fun to make the ice cream yourself and with this recipe, all you need is 2 ingredients and flavour of your own choice. The best part is that you don't even need an ice cream machine!
Jag har ju onekligen fått en grej för After Eight på siståne men det är bara så fräscht och gott att ha i bakverk! För några dagar sedan hade jag det i min ljuvliga brownie och idag har jag den i glass. Detta är helt seriöst bland de godaste glassarna jag ätit! Inom kort kommer också ett recept där jag kombinerar denna glass med en annan go'bit. Håll utkik!
 
Det här receptet räcker till ca 1 liter glass.
 
Ingredienser (After Eight-glass):
1 burk à 397 g kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
40 g (5 plattor) After Eight choklad
 
1 krm grön pastafärg/hushållsfärg (kan uteslutas)

Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd med en slickepott tills allt blandats väl.
3. Bryt after eight chokladen i mindre bitar och lägg det i glassen. Om du vill kan du även ha i lite pastafärg eller hushållsfärg för att få en härlig mintfärg. Detta är dock inget som påverkar smaken och kan därför uteslutas helt.
4. Häll glassmeten i en avlång brödform och ställ i frysen i minst 6 timmar innan servering.
 
---
 
I’ve recently got a thing for After Eight chocolate. It’s just such a fresh and delicious taste to at to your pastries. A couple of days ago I added it to my delicious brownie and today I have it in ice cream. This is seriously among the most delicious ice creams I’ve ever had! Shortly I’ll also share a recipe with you guys in which I combine this ice cream with another delicious treat. Stay tuned!

This recipe gives you about 1 liter of ice cream.

Ingredients (After Eight ice cream):
1 tin à 397 g condensed milk
5 dl whipping cream
40 g (5 plates) After Eight chocolate

1 pinch food coloring (optional)

Do this:
1. Whip the cream to soft peaks.
2. Add the condensed milk and fold with a spatula until everything is well mixed.
3. Break the After Eight chocolate into small pieces and put it in the ice cream. If you want you can even have a little food coloring to get a lovely mint color. However, this is nothing that affects the taste and can therefore be skipped.
4. Pour batter oblong loaf pan and place it in the freezer for at least 6 hours before serving.

Ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney

Nu ska jag dela med mig av ett recept som jag åt hemma hos en vän häromdagen. Detta är så gott att jag inte vet vad jag ska ta mig till haha. Min man vill numera att jag gör denna maträtt minst en gång i veckan.
 
Det är en smakrik kycklinggryta med mango chutney och curry som tillagas i ugn. Jag serverar den med bulgur och rostade cashewnötter. Vardagslyx på en tallrik! Det här receptet räcker till ca 6 portioner.

Ingredienser (ugnsbakad kycklinggryta med mango chutney):
900 g kycklingfile
1 purjolök
2 stora morötter
3 msk curry
2 tsk ingefära 
1 msk soya
2 vitlöksklyftor
1.25 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
0.5 msk grönsaksfond
olivolja till stekning
persilja & cashewnötter till garnering
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen.
3. Hacka purjolök och vitlök fint.
4. Skala morötterna och skiva i tunna skivor.
5. Stek purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme tills de blir mjuka.
6. Ha i kycklingen, soya, ingefära och curry. Kycklingen ska bara få yta, ej bli genomstekt.
7. Lägg kycklingen med lök i en ugnsfast form. Tillsätt mango chutney, grönsaksfond och kokosmjölk. Blanda väl.
8. Tillaga kycklinggrytan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
9. Garnera med persilja och cashewnötter. Servera med bulgur eller ris.
 

Hälsosam smulpaj

Till dagens vardagsfika blev det denna underbara och hälsosamma smulpaj som är helt fri från gluten, mejeriprodukter, vitt socker och är helt vegansk! Hur underbart? Denna goding har ett underbart krispigt smul och serveras med en klick kokosgrädde.
 
---
 
For today's coffee moment I made these healthy crumble pies which are free from gluten, dairies, white sugar and is completely vegan! How awesome?! This tasty pie has a wonderefully crispy crumble and is served with a dollop of coconut cream.
Grunden till smulpajsdegen är blötlagda kikärtor. Det är verkligen ett perfekt substitut till att göra degar som inte tar över smaken. I min smulpaj hade jag frysta hallon, blåbär och jordgubbar men det går såklart lika bra att ta det du har hemma såsom äpple, päron, björnbär, rabarber. Ja, listan kan göras lång.
 
Det är bara att ha i dina favoriter! Det här receptet räcker till 4 portioner. Hur mycket smuldeg man vill ha är en smaksak. Får du deg över är det bara att lägga det i en plastpåse och frysa in tills du vill baka igen.
 
Ingredienser (hälsosam smulpaj):
30 g (ca 0,5 dl) avrunna blötlagda kikärtor
2 msk jordnötssmör (mandelsmör och sesamsmör går också bra)
2 mjuka dadlar
1 dl kokosflingor
4 dl frysta bär
2 tsk potatismjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Torka kikärtorna torra med hushållspapper och lägg dem sedan i en bunke.
3. Tillsätt jordnötssmör och dadlar. Mixa ihop allt med stavmixer.
4. Ha i kokosflingorna och knåda snabbt ihop till en deg.
5. Fördela bären i fyra portionsformar.
6. Tillsätt 1/2 tsk potatismjöl till varje form och blanda runt.
7. Täck bären i varje form med lite deg som du smular ner.
8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
 
---
 
This recipe serves 4 crumble pies.
 
Ingredients (healthy crumble pie):
30 g (about 0.5 dl) drained soaked chickpeas
2 tablespoons of peanut butter (almond butter and sesame butter is also good)
2 soft dates
1 dl coconut flakes
4 dl frozen berries
2 teaspoons potato flour
 
Do this:
1. Preheat the oven to 225 degrees.
2. Wipe the chickpeas dry with paper towels and put them in a bowl.
3. Add the peanut butter and dates. Mix it all together with a hand blender.
4. Have in the coconut flakes and knead quickly into a dough.
5. Divide the berries into four ramekins.
6. Add 1/2 teaspoon potato flour to each ramekin and mix around.
7. Cover the berries in each ramekin with a little dough to crumble down.
8. Bake the pies in the middle of the oven for about 10 minutes or until golden.

After Eight Brownies

Häromdagen var vi på besök hos några vänner och då passade jag på att baka dessa underbart kladdiga och uppfriskande After Eight brownies till fikat. Det är så svårt att bara ta en bit av de här! Jag dekorerade mina med mynta och färska bär och serverade med en kula vaniljglass. Perfekt sommarfika! Jag bakade min i en form som är 20x15 cm, vilket ger ca 8 generösa bitar.
 
Om du vill klicka hem varorna till den här mumsiga brownien direkt är det bara att kika in på Mathem.se för att få en färdig inköpslista på allt du behöver!
 
Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
48 g (6 plattor) After Eight choklad
1.75 dl Vetemjöl
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
 
Ingredienser (glasyr):
150 g mörk blockchoklad1.25 dl vispgrädde32 g (4 plattor) After Eight Choklad

Gör såhär:
1. Hacka den mörka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål tillsammans med After Eight-choklad.
2. Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
3. Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
4. Plasta in skålen och låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
 
---
 
The other day we were visiting some friends and I took the opportunity to bake these wonderfully fudgy and refreshing After Eight brownies. It's so hard to just take one piece of this! I decorated mine with mint and fresh berries and served with a scoop of vanilla ice cream. A perfect summer brownie! I baked mine in a baking pan that is 20x15 cm, which provides about 8 generous servings.

Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
48 g (6 plates) After Eight chocolate
1.75 dl flour

Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the After Eight chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, After Eight, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before spreading the glaze

Ingredients (frosting):
150 g dark chocolate
1.25 dl heavy cream
32 g (4 plates) After Eight chocolate

Do this:
1. Chop the dark chocolate coarsely and place in a heatproof bowl with After Eight chocolate.
2. Heat the cream and remove from the heat just before it starts to boil and pour it over the chocolate.
3. Mix gently with a spatula or wooden spoon until all the chocolate has melted completely.
4. Wrap the bowl and let it rest in the refrigerator until it has achieved a spreadable consistency, and then cover your brownie with it.
Powered by Jasper Roberts - Blog