Det blir mycket asiatiskt och mycket kycklign nuförtiden och det är helt enkelt för att det är det jag är mest sugen på hehe. Till dagens lunch blev det denna heta currygryta med kyckling och grönsaker som serverades med jasminris. Receptet räcker till 6-8 portioner.
 
Ingredienser:
800 g kycklingfilé
2 msk olivolja till stekning
1 purjolök
1 röd paprika
1 broccolibukett
1 burk kokosmjök à 400 ml
1,5 msk curry
1 msk soya
1 msk fisksås
0,5 msk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
 
Gör såhär:
1. Skär kycklingen i jämnstora tärningar.
2. Strimla och hacka purjolöken. Skölj broccolin och dela i mindre buktetter, strimla paprikan.
3. Stek purjolöken i olivolja på medelvärme, tillsätt kycklingen och stek tills den fått fin färg.
4. TIllsätt curry, soya, fisksås, paprikapulver och ingefära. Låt kryddorna stekas in i kycklingen och tillsätt därefter paprika, broccoli och kokosmjölken.
5. Låt puttra i några minuter på svag värme. Servera tillsammans med jasminris.
 
---
 
This delicious chicken curry stew recipe is enough for 6-8 servings.
 
Ingredients:
800 g of chicken
2 tbsp olive oil for frying
1 leek
1 red pepper
1 broccoli floret
1 jar coconut milk à 400 ml
1.5 tbsp curry powder
1 tablespoon soy sauce
1 tbsp fish sauce
0.5 tablespoons paprika
1 tsp ground ginger
 
Do this:
1. Cut the chicken into equal sized cubes.
2. Shred and chop the leek. Rinse the broccoli and cut into smaller bouqets, shred the pepper.
3. Fry the leek in olive oil over medium heat, add the chicken and fry until it gets a nice golden brown colour.
4. Add the curry, soy sauce, fish sauce, paprika and ginger. Let the spices fry into the chicken, then add the coconut milk.
5. Let the stew simmer for a few minutes. Serve with jasmine rice.